Gespot

Fotovergelijk: Alle foto ontwikkelaars op een rij

0

Vind uit waar je het beste je mooiste foto kan afdrukken. Een gesprek met Ralf Floris over Fotovergelijk.

Wat doet de site?

“Weinig mensen weten dat er vaak een groot prijsverschil bestaat tussen de verschillende aanbieders voor het afdrukken van foto (-albums). Dit prijsverschil is meestal afhankelijk van het type en aantal foto’s dat je wilt af laten drukken. Fotovergelijk helpt je om deze voordelen inzichtelijk te maken en zo een hoop geld te besparen.

De site combineert de prijsinformatie met de ervaringen van gebruikers om zo een goed beeld te geven van de verschillende aanbieders. We verkopen zelf geen fotoafdrukken, maar wijzen je waar je het beste naartoe kunt gaan. Hierdoor is de gratis dienst van Fotovergelijk geheel onafhankelijk.”

Waarom deze site?

“Als je foto’s wilt laten afdrukken ben je veel tijd kwijt met het uitzoeken welke aanbieder het meest geschikt is. Het is lastig uit te vinden wat je precies kwijt bent voor een X aantal foto’s. Zeker in combinatie met verschillende acties, verwerkingskosten en verzendkosten. Een andere beperking bij het bekijken van de aanbieders site, is dat je alleen prijsinformatie tot je beschikking hebt. Voor (kwaliteit) ervaringen moet je daardoor naar een andere site. Fotovergelijk bied je een platform waar al deze informatie bij elkaar komt.”

Hoe werkt de site?

“Op Fotovergelijk kan je via de calculator op de voorpagina of de uitgebreide calculator je aantal foto’s, fotoalbums en manier van verzenden invoeren. Hierna rekent de site voor je uit welke aanbieders je kunt kiezen en geeft deze, gesorteerd op prijs, op een overzichtelijk wijze weer. Door deze vergelijking is het niet meer nodig om alle verschillende site van de aanbieders langs te gaan om de vergelijking te maken.”

Wat zijn de facts?

“Op dit moment staat er 35 aanbieders, 450 prijzen, 5 acties en 11 verschillende manieren om je foto’s af te drukken in het vergelijkingssysteem. Deze informatie wordt dagelijks ge-update en verbeterd. Op deze manier wordt de onoverzichtelijk branche van foto ontwikkelen helder en transparanter. Tot nu toe krijgen we alleen positieve reacties van onze bezoekers.”

Wie maakt de site?

Fotovergelijk is een initiatief van Webrage. Samen met een twee collega’s, die ons ondersteunen voor SEO en tekst schrijven, wordt de site onderhouden en verbeterd. De complete site wordt privé gefinancieerd om het onafhankelijke karakter te behouden.”