Gespot

Frienzzup: GPS friend finder & real-time foto’s delen

0

Frienzzup combineert de drie populairste social media functies in een makkelijk te gebruiken app.  Zo kun je nieuwe vrienden vinden op de kaart, afspreken via group chat en real-time foto’s delen met push. Erik Schoppen, bedenker en oprichter vertelt.

Wat is Frienzzup?

Frienzzup is een gebruiksvriendelijke app die een GPS Friend Finder, Push Photo Share en Group Chat functie combineert. Met de app kun je niet alleen snel je vrienden vinden en met ze afspreken, maar ook real-time foto’s delen met één druk op de knop. Foto maken is meteen foto delen. De app is er dus voor iedereen die snel contact wil leggen en spontane momenten gelijk wil delen op een makkelijke manier. Ook is het een leuke manier om nieuwe mensen te ontmoeten of om vrienden en familie op de hoogte te houden tijdens het uitgaan, reizen of een festivalbezoek.”

Waarom dit initiatief?

“Een handige app die simpel in gebruik is en integreert wat je nodig hebt voor vriendschap en uitgaan; leuke momenten meteen kunnen delen, je vrienden vinden en snel kunnen afspreken. Dit was mijn idee een paar jaar geleden toen ik weer eens mensen zag bellen op een festivalterrein: “Ik loop jullie te zoeken, ik sta bij een leuke band, waar zijn jullie nu?” Zou het niet handig zijn om een app te hebben waarmee je je vrienden in een oogopslag kunt vinden en gelijk je leuke momenten met elkaar kunt delen, inclusief de locatie? Dat concept liet me niet meer los, met de Frienzzup app als resultaat.”

Hoe werkt Frienzzup?

“De app werkt eenvoudig en is gratis. Op de kaart kun je alle gebruikers, je vrienden en foto’s van jezelf en je vrienden vinden. Nieuwe vrienden die ook de app gebruiken, kun je gelijk uitnodigen door simpelweg op ze te klikken in de kaart. Chatten met vrienden en groepen gaat snel en makkelijk door vriend- en groepslijsten die alleen geaccepteerde app gebruikers tonen en niet je hele contactenlijst. Alle chatberichten en fotomeldingen hebben push notificaties (zoals trilfunctie): handig tijdens het uitgaan. Wat de app ook uniek maakt is, dat je door simpelweg een foto te nemen deze meteen, real-time, deelt met je Frienzzup-vrienden. Je hoeft dus niet eerst een foto te uploaden naar bijvoorbeeld Facebook, al bieden we deze optie wel aan in de app.

We hebben geprobeerd de app zo relevant en actueel mogelijk te maken. Zo zijn op de kaart alleen gebruikers zichtbaar die de app actief gebruiken. Inactieve gebruikers verdwijnen na verloop van tijd automatisch van de kaart. Verder zijn we ons ervan bewust hoe belangrijk privacy is, daarom kunnen gebruikers zich met een één simpele klik verbergen en weer zichtbaar maken op de kaart. Je kunt de demo bekijken op onze Facebookpagina.”

 

Wat zijn de facts?

‘De app is nu beschikbaar voor de iPhone en Android. Binnenkort volgen Blackberry en Windows 7. Er lag een uitdaging om drie complexe functies te integreren, zonder in te boeten op gebruiksvriendelijkheid. De app moet niet alleen duidelijk zijn, maar ook snel, simpel en stabiel werken. Een goede gebruikerservaring is voor ons dan ook het allerbelangrijkst en daarom werken we dagelijks aan verbeteringen. Ook willen we gebruikers gaan helpen door location based informatie aan te bieden. We hebben nu enkele duizenden gebruikers en we verwachten dat dit de komende tijd snel zal groeien.”

Wie is er betrokken bij Frienzzup?

“Het bedrijf achter Frienzzup kent naast mijzelf, Erik Schoppen, nog twee oprichters met veel ervaring: Peter Sloots en Hans Moerkerk. Frienzzup is tot nu toe zelf gefinancierd. We zoeken nu investeerders om door te kunnen groeien. Want onze missie is helder. We willen het delen van sociale ervaringen nog beter maken.”