Gespot

Geaver: E-cards 3.0 met social content

  • Leestijd: 2 minuten

Traditionele e-cards waren eigenlijk niets anders dan de klassieke postkaart in een digitaal dynamisch jasje. Geaver biedt mensen de mogelijkheid om de e-card te verpersoonlijken met eigen Facebook-foto’s en -video’s, Spotify-nummers en YouTube-clips. Tom Vroemans, mede-oprichter van Geaver, vertelt.

Wat is het?

"COMMON, een cluster van innovatieve Belgische technologieondernemingen, lanceert de ‘e-card 3.0’. Met Geaver hebben mensen de mogelijkheid om de klassieke e-card te verrijken met content van hun sociale kanalen. Je kunt een op maat gemaakte e-card versturen, verrijkt met je persoonlijke keuze uit alle content die het sociale web rijk is."

Waarom dit initiatief?

"Door de opmars van sociale media raakten zowel de klassieke postkaart als de e-card in onbruik. Mensen posten vlug iets op de Facebook-wall of versturen een vluchtige sms of tweet. Met Geaver willen we mensen uitdagen om opnieuw na te denken over de boodschap en de vorm van hun wensen en ze een oplossing bieden om het zo persoonlijk mogelijk te maken."

Hoe werkt het?

"Het systeem blinkt uit in eenvoud: je logt in via Facebook en selecteert een ontvanger. Vervolgens kies je een cover uit en bepaal je het canvas en de content waar je mee wilt werken. In een eerste fase kan je filmpjes integreren van Vimeo of Youtube, foto’s toevoegen van Facebook, het internet of je harde schijf. Om het geheel af te werken kan je muziek toevoegen uit de gigantische database van Spotify."

http://vimeo.com/55356405

Wat zijn de belangrijkste facts?

"De tool zit nog in een bêta-fase, maar we stevenen af op 10.000 gebruikers. In een latere fase kun je ook Instagramfoto’s en webcam video’s toevoegen, met meerdere personen aan één kaart werken en je kaart versturen naar meerdere ontvangers. Verder wordt er een media store aan Geaver gekoppeld waar mensen een selectie van animaties, foto’s en andere dynamische content, gratis of betaald, kunnen integreren in hun kaarten. Ook is er een iOS- en Android-versie in de maak. Ten slotte kunnen mensen in de toekomst via een betalingsysteem een storting doen die gekoppeld is aan de e-card: een soort digitale envelop met geld."

Wie is er bij betrokken?

"Beaver is ontwikkeld door COMMON, een cluster van innovatieve Belgische technologieondernemingen zoals Appstrakt, Cowboys & Indians en Appmiral met Belgische klanten als Belgacom, KPN & VMMa en internationale klanten als Spotify, Nokia en McDonalds."


Bron:  Geaver