Gespot

Glance: Daten met like-minded festivalbezoekers

0

Update 10-02-2017: deze app is niet meer beschikbaar

Let’s face it: Online daten is ongemakkelijk, irrelevant en willekeurig. Glance biedt verfrissing en verbindt jou aan like-minded mensen die naar dezelfde festivals gaan als jij. De oprichter van Glance, vertelt.

Wat is het?

“Daten op een Tinder-achtige manier met mensen die naar dezelfde festivals en feesten gaan als jij. Bij voorbaat hebben ‘matches’ iets gemeen: Het evenement. Je bent er toch al allebei, waarschijnlijk met vrienden, dus kan je jouw match net zo goed even ontmoeten. En als de ontmoeting tegen blijkt te vallen is er altijd een ‘easy escape’.”

Waarom dit initiatief?

“Vooral omdat we helemaal klaar waren met de awkward en totaal willekeurige Tinder dates. En stiekem ook wel omdat we helemaal klaar waren met onze eigen slechte openingszinnen op festivals. Wat doe je dan als nerd? Precies, daar bouw je een app voor.

Uiteindelijk moet Glance meer worden dan een dating app, we willen relevante ontmoetingen creëren. De focus ligt nu op dating op festivals, maar we dromen ervan om mensen rondom welk evenement dan ook te verbinden.

Hoe vet zou het zijn als je kunt Glancen in een opera, of in de nieuwe Star Wars film om er zeker van te zijn dat je met een Trekkie op date gaat. We denken ook aan Glance voor business conferences en netwerkborrels. Vaak hebben bezoekers daar toch minder succes dan ze hoopten en volgens ons is dat goed op te lossen door van tevoren alvast connecties te leggen. Enfin, we dromen groot.”

Hoe werkt het?

“Als je Glance voor de eerste keer opstart zet je evenementen aan waar je in wilt ‘Glancen’. Like of pass andere gebruikers, zij doen hetzelfde. Als je elkaar allebei liked heb je een match en kan je met elkaar chatten. Spreek vervolgens vooral af met je matches op het evenement waar je naartoe gaat.

Tinder gebruikt je huidige locatie, Happn locaties waar je in het verleden geweest bent, maar Glance gebruikt de evenementen waar je in de toekomst toch al bent. De date komt dus naar je toe en daarmee wordt de drempel tot een ontmoeten flink verlaagd.”

Accepteer cookies

Wat zijn de belangrijkste facts?

“We zijn precies een maand geleden gelanceerd in samenwerking met het muziekfestival Buiten Westen in Amsterdam. De reacties zijn overweldigend. We hebben nu bijna 20.000 actieve gebruikers, er is al bijna 2 miljoen keer op like of pass gedrukt en er zijn al 150.000 matches ontstaan.

De volgende stap wordt het buitenland. We werken momenteel aan features die het mogelijk maken om in andere locaties te Glancen. De eerste 5000 buitenlandse gebruikers hebben zich al ingeschreven. We zijn ook in gesprek met potentiële partners in onder andere de Verenigde Staten.”

Wie is er bij betrokken?

“We zijn een groep bevriende ondernemers uit Amsterdam. “