Gespot

Glitterfoto: Pimp je foto’s

0

Wijzig en pimp met Glitterfoto.nl je foto met glitters en effecten, gratis en online in je browser.

Wat doet de site?

“Op Glitterfoto.nl kun je eenvoudig online je foto pimpen voor bijvoorbeeld je Hyves profiel. Op heel veel sites kun je vaak alleen een achtergrond laten glitteren of glittertekst plaatsen. Op Glitterfoto.nl hebben we geprobeerd om zoveel mogelijk van die functies te combineren. Je kunt glitter achtergronden selecteren, tekst en glittertekst op de foto plaatsen, randen en lijsten om je foto zetten, allerlei speciale effecten toepassen op je foto’s, tekstwolken op de foto zetten en allerlei leuke animaties en objecten op je foto plaatsen. Daarna kun je direct je foto online saven op je Photobucket account en direct plaatsen op Hyves.”

Waarom deze site?

“De aanleiding was onze andere site Fotoaanpassen.nl. Deze site bestaat al enige tijd en is erg succesvol, maar bedoeld voor eenvoudige aanpassingen zoals: verkleinen, croppen, roteren, rode ogen verwijderen en filters toepassen. We merkten dat er vraag was naar het oppimpen van foto’s op een zelfde eenvoudige manier. Omdat we Fotoaanpassen.nl niet te ingewikkeld wilden maken en de doelgroep ook verschillend is, hebben we speciaal voor het oppimpen van je foto een nieuwe site gemaakt.”

Hoe werkt de site?

“Allereerst start je met het uploaden van een foto (of je geeft een url van een foto op internet). Daarna zijn er 12 type acties die je kunt doen die aangegeven worden door buttons boven de foto. Uiteraard kun je verkleinen, roteren en uitsnijden. Maar je kunt bijvoorbeeld ook glittertekst, effecten, tekstwolken en glitterplaatjes toevoegen.

Als je tevreden bent met het resultaat kan de foto worden bewaard, dit kan op 4 manieren: je kunt het opslaan op de harde schijf, e-mailen, online bewaren (hiermee kun je de foto opslaan op Imageshack.us en krijg je een link naar de foto en een directe link om de foto op Hyves te plaatsen) of bewaren op Photobucket.”

Wat zijn de facts?

“De site is net deze week gelanceerd en komt ook deze week op de Hyves gadget gallery. Op dit moment heeft de site al 400 bezoekers per dag en we hopen het succes van Fotoaanpassen.nl te evenaren. Die site heeft 52.000 unieke bezoekers per maand (volgens Google analytics). Het businessmodel is gebaseerd op advertising, de site bevat Google Adsense.”

Wie maakt de site?

“De site is gemaakt door Zygomatic.nl. Dat is het bedrijf van mijn broer Jan Willem Schoonhoven en mij. Wij zijn een online uitgever met circa 40 verschillende websites, waaronder: Jijbent.nl, Allradio.nl, Fotoaanpassen.nl en Leukstespellen.nl. Onze sites hebben meestal te maken met online spellen of online foto’s.”

Denise Lappain van Frankwatching in gesprek met Bram Schoonhoven over Glitterfoto.nl.