Gespot

GoedkopeVliegticket: In een oogopslag alle goedkope vluchten

0

Alle goedkoopste vliegtickets vind je bij elkaar op GoedkopeVliegticket. Je hoeft dus niet meer alle reisaanbieders af.

Wat doet de site?

GoedkopeVliegticket zoekt bij de grote aanbieders naar het goedkoopste ticket voor een bepaalde locatie. Wij verkopen zelf geen vliegtickets, maar attenderen de bezoekers op de website van de aanbieder die de ticket voor de laagste prijs aanbiedt. De site is zo simpel mogelijk opgezet, zodat de bezoeker niet in een doolhof van mogelijkheden verzeild raakt.”

Waarom deze site?

“De markt voor vliegtickets is overbelast. Er zijn zoveel aanbieders, dat het voor iemand die een ticket wil kopen onmogelijk is om snel te zien waar deze het goedkoopst is. Aanbieders als Vliegtickets.nl en Cheaptickets schuiven met hun prijzen. Bij de één is dezelfde ticket naar New York goedkoper, terwijl eenzelfde ticket naar Chicago bij de andere aanbieder weer het goedkoopst is. Vandaar dat wij een site hebben opgezet waar je snel en duidelijk kunt zien bij wie je moet zijn voor de goedkoopste ticket naar een bepaalde locatie.”

Hoe werkt de site?

“Bezoekers kunnen met de zoekfunctie hun locatievoorkeur invoeren, of in de lijst van landen een land selecteren. Bijvoorbeeld een ticket naar Amerika. Vervolgens krijgen zij een overzicht van de beschikbare vliegtickets  voor dat land en zien direct welke aanbieder en met welke luchtvaartmaatschappij zij op dit moment het goedkoopst naar die locatie kunnen vliegen. Daarnaast is er aan de rechterkant van de website nog een onderverdeling in de beschikbare steden in het gekozen land. Via de Google Maps applicatie heeft men een overzichtelijk beeld welke locaties binnen een land beschikbaar zijn.”

Wat zijn de facts?

“Ondanks dat de website een kleine maand online is, is het balletje snel gaan rollen. Via enkele advertentiekanalen hebben we ons bekend gemaakt en het blijkt dat de bezoeker het systeem begrijpt en op de juiste manier gebruikt. Het is de bedoeling dat we door leuke marketingacties bekend worden bij het grote publiek en we zijn daar op dit moment hard mee bezig.

Het streven is om met zo weinig mogelijk middelen bekend te worden, zonder daar eerst duizenden euro`s aan advertentiekosten voor te betalen. Adverteren binnen de vakantiebranche is gewoon ontzettend kostbaar. Vandaar ook de gekozen domeinnaam, die er voor moet zorgen om via Google een goede SERP te behalen.

Het verdienmodel zit hem in het aanleveren van de klant bij de vliegticketaanbieder. Zij betalen ons een bepaald bedrag per verkochte vliegticket. Een win-win situatie voor alle drie de partijen. De bezoeker betaalt de laagste prijs, de aanbieder verkoopt een vliegticket en wij krijgen een fee voor de klant. Het is dan ook ondenkbaar dat er banners op de site komen te staan. Dit zou de bezoeker te veel afschrikken.”

Wie maakt de site?

“GoedkopeVliegticket is een ontwikkeling van Brandosius. Een creatieve media en marketing onderneming in hartje Amsterdam, die zich bezig houdt met de ontwikkeling en marketing van (nieuwe) internetapplicaties.”

Denise Lappain van Frankwatching in gesprek met Dirk Brand over GoedkopeVliegticket.