Gespot

GoeieVraag.nl: voor elk antwoord

0

Op GoeieVraag.nl krijg je gemakkelijk antwoord op uiteenlopende vragen. Want, waarom houden katten eigenlijk niet van water?

Wat doet de site?

“Op GoeieVraag.nl kun je met de meest uiteenlopende vragen terecht. Waar komt de uitdrukking Spuit 11 vandaan? Of waarom is kaas van koemelk geel en kaas van geitenmelk wit? Vragen die stuk voor stuk interessant zijn, maar aan wie stel je ze? Op GoeieVraag.nl kun je met dit soort vragen terecht en krijg je antwoord van andere gebruikers. Daarnaast kun je ook zelf vragen beantwoorden. Binnenkort wordt het platform ook via Hyves en de mobiele telefoon benaderd.”

Waarom deze site?

“Goeievraag.nl is opgezet als een open platform voor vragen die niet direct door Google of Wikipedia kunnen worden beantwoord. Gezien het open karakter van de site hebben ontwikkelaars en sitebeheerders de mogelijkheid om via een API (application programming interface) ook gebruik te maken van de database met vragen en antwoorden. Hierdoor worden nog meer potentiële antwoordgevers bereikt.”

Hoe werkt de site?

“De gebruiker kan direct beginnen met het stellen en beantwoorden van vragen. Zodra er een antwoord is op de vraag krijgt de vraagsteller een e-mail. Daarnaast is het mogelijk interessegebieden aan te geven. Hierdoor word je als gebruiker op de hoogte gebracht van de voor jou relevante vragen waarop je antwoord kunt geven. Er zijn vele gebruikers die binnen hun eigen expertisegebied vragen beantwoorden. Hierdoor zijn de antwoorden van hoge kwaliteit.

Het stellen van goeie vragen en het geven van antwoorden levert je als gebruiker punten op. Het geven van het beste antwoord op een vraag levert zelfs extra veel bonuspunten op. Hoe meer punten, hoe hoger je niveau en daarmee je positie in de ranglijst van gebruikers met de meeste expertise. De beste vijf staan in de ‘top 5 van de week’ op de homepage van GoeieVraag.nl.”

Wat zijn de facts?

“Goeievraag.nl is nog maar net live, maar er zijn nu al 2.500 gebruikers die een profiel hebben aangemaakt. Daarnaast zijn er een kleine 4.000 vragen gesteld en 20.000 antwoorden gegeven. De redactie ziet dat er na het stellen van een vraag gemiddeld binnen 10 minuten meerdere antwoorden binnen komen.”

Wie maakt de site?

“Goeievraag.nl is een site van ilse media b.v. Projectleider is Pim van den Broek en eindverantwoordelijke is Herman Kienhuis, manager van het innovation en development team.”

Frankwatching in gesprek met Marieke de Maat van Ilse Media over GoeieVraag.nl.