Gespot

Google+ Timing: Beste tijden voor G+ updates

0

Google+Timing biedt een gemakkelijke manier om erachter te komen wanneer je het beste updates op Google+ kunt plaatsen. Daniel Treadwell, initiatiefnemer van de website, vertelt.

Wat is Google+ Timing?

Google+Timing is een eenvoudige statistiekenwebsite die bezoekers een overzicht biedt van de tijden waarop je het beste op Google+ kunt posten. Bezoekers kunnen inloggen om zowel de statistieken van hun eigen profiel, als die van andermans profiel te bekijken. Dit kan bijvoorbeeld erg interessant zijn voor mensen die zelf niet zo’n groot bereik hebben.”

Waarom dit initiatief?

“Mijn voornaamste reden om Google+ Timing op te zetten, was dat ik er graag achter wilde komen wanneer mijn posts het grootste bereik zou hebben. Met dit idee in mijn achterhoofd ben ik gaan uitzoeken op welke tijdstippen ik mijn content het meeste onder de aandacht zou krijgen. Vanuit die zoektocht is Google+ Timing ontstaan. Hoewel je content het belangrijkste blijft, wanneer het gaat om aandacht trekken met wat je deelt, geloof ik er trouw in dat timing ook ontzettend belangrijk is. Dit is iets wat veel mensen dreigen te overschatten, als je het mij vraagt.”

Hoe werkt Google+ Timing?

“Ontwikkelaars hebben via Google toegang tot een Google+ API, wat het mogelijk maakt om verschillende soorten data te verkrijgen, gerelateerd aan hoe een persoon een site gebruikt. De post history van elke gebruiker bood de meest interessante data voor de ontwikkeling van Google+Timing.

Op dit moment verzamel ik tot 200 posts per gebruiker en analyseer hoe ze gepresteerd hebben door de +1’s, comments en shares te tellen. Aan de hand van deze aantallen kon ik uiteindelijk aan elke post een score toedienen. Vervolgens heb ik deze scores aan de dag en het uur dat de post gepubliceerd gekoppeld, wat er uiteindelijk voor zorgde dat ik gemiddelden kon berekenen.

Je kunt veel voordeel uit deze statistieken halen, want je kunt niet alleen zien wanneer het de beste tijd is om een post te plaatsen, maar ook terugkijken naar je eigen postgeschiedenis. Mocht je het ineteressant vinden, dan is het zelfs mogelijk om je eigen postgewoonten te vergelijken met die van iemand anders, bijvoorbeeld met die van iemand die sterk aanwezig is binnen het netwerk. Op die manier kan je zien wanneer die persoon het meeste succes heeft en daar weer van leren.”

Wat zijn de facts?

“Slechts 24 uur na de lancering had Google+ Timing al meer dan 4500 bezoekers en werd het al meer dan 150 keer gedeeld via Google+, voor zover ik in staat ben geweest om alle shares te traceren. Ook heeft TheNextWeb, een vooraanstaand technologieblog er over geschreven. De lancering van Google+Timing bevestigde mijn vermoedens: er zijn inderdaad meer mensen zoals ik, opzoek naar een manier om het maximale uit hun gebruik van social media te halen.”

Wie is er betrokken bij Google+Timing?

“De website is ontwikkeld door mijzelf, Daniel Treadwell, medeopdrichter van Go Simpler. Go Simpler bestaat uit drie man. We zijn gespecialiseerd in het aandragen van eenvoudig te gebruiken oplossingen voor welk probleem dan ook.”