Content

Meer klanten met online marketing: de banaan en de ‘big ass’-button [podcast]

0

Vind jij dat je te weinig klanten binnenhaalt via internet? Vraag je dan eens af of dat aan het internet ligt of aan de manier waarop jij het internet gebruikt. De online bestedingen groeien in het algemeen namelijk juist als een malle. Waarom dan niet bij jou?

Het is duidelijk: iedereen zit op internet en mogelijkheden liggen overal. Hoe zorg je ervoor dat dan juist jouw website boven het maaiveld uitsteekt? Hoe zorg je ervoor dat je iets aan klanten schrijft waardoor ze helemaal blij worden en het zelf met vrienden willen delen?

In deze podcast praat ik met Aartjan van Erkel, expert op het gebied van marketing en copywriting. Zijn boek ‘Maak ze gek’ kwam al na 1 week op nummer 2 binnen in de top 10 van managementboek. Hij is duidelijk: “Ga eens écht aan de slag met je online positionering en benut de uiteenlopende mogelijkheden. Wat zou er met je bedrijf gebeuren als je websitebezoekers wildenthousiast worden en de link naar iedereen doorsturen? Als duizenden mensen zich spontaan aanmelden voor je nieuwsbrief? Zou dat extra omzet opleveren?”

Ook in de podcast

Eén van de dingen die veel terugkomt is ‘de banaan’, een theorie van Seth Godin. Dat wil zeggen dat het voor de bezoeker 100 procent duidelijk moet zijn wat de bedoeling is als je op de site komt. Het beginscherm van de site is de call-to-action tot de volgende stap. Maak je knoppen dus in de contrastkleur van je website en zorg dat ‘ie opvalt. Oftewel, maak er een zogeheten ‘big ass’-button van.

Ook metaforen zijn onmisbaar om je boodschap goed over te brengen én te laten beklijven. In de podcast hoor je meer over die metaforen.

Over de geïnterviewde

Aartjan van Erkel is online copywriter en schrijver van de boeken ‘Verleiden op internet‘ (aff.) en ‘Maak ze gek: hoe je opvallend veel klanten trekt met online marketing‘ (aff.)

Benieuwd naar de andere podcasts? Hier vind je ze allemaal op een rijtje.

Abonneer je op de podcast via:

itunes-iconVolg Frankwatching op TuneInStitcher

 

 

 

iTunes     TuneIn     Stitcher    SoundCloud