Gespot

Holland on Canvas: Nederlandse steden aan de muur

0

Kies een professionele foto van jouw stad. Een gesprek met Mathieu Sneep over Holland on Canvas.

Wat doet de site?

“Holland on Canvas is een webwinkel en verkoopt professionele foto’s van Nederlandse steden op canvasdoek. Binnen ons concept verbinden we op een unieke manier fotografen met consumenten en bedrijven. De door fotografen aangeleverde foto’s kunnen door consumenten en bedrijven worden besteld op hoogwaardig canvasdoek. Fotografen ontvangen per verkocht canvasdoek een deel van de omzet. Consumenten en bedrijven hebben dus nu de mogelijkheid om een perfecte foto van een Nederlandse stad op canvas te bestellen en fotografen kunnen een nieuw verkoopkanaal aanboren.”

Waarom deze site?

“Het idee is ontstaan toen wij op zoek waren naar een cadeau voor een van onze vrienden. Één van ons had al een keer een canvasdoek met een afbeelding van New York besteld, maar er waren geen webwinkels die goede foto’s van Nederlandse steden verkochten. Zelf een afbeelding zoeken was lastig, in verband met de vaak beperkte resolutie en copyrightschendingen. De fotozaak op de hoek bood wel een aantal doeken aan, maar het assortiment was zeer beperkt en erg prijzig. We waren al een tijdje aan het spelen met het idee om een eigen onderneming te beginnen en dit leek ons een interessante niche.”

Hoe werkt de site?

“Op Holland on Canvas kan je een stadsgezicht selecteren om op canvas te bestellen. Dit kan door een fotograaf te selecteren, een stad te kiezen of door zelf een zoekterm in te voeren. Alle afbeeldingen kunnen in diverse kleuren en afmetingen op canvas worden besteld. Prijzen beginnen bij €39,- en binnen vijf werkdagen wordt een bestelling kosteloos thuisbezorgd.

Daarnaast hebben fotografen de mogelijkheid om professionele foto’s aan te leveren, waarna er een kwaliteitsselectie plaatsvindt. Alleen de foto’s die aan alle eisen voldoen worden opgenomen in het assortiment. Nieuwe acties en mogelijkheden worden aangekondigd in de nieuwsbrief en op Facebook, Hyves en Twitter.”

 

Wat zijn de facts?

“Maandelijks trekt de webwinkel ongeveer 5.000 unieke bezoekers, die goed zijn voor ruim 200.000 hits. We werken samen met meer dan 35 fotografen in ons assortiment breidt zich in rap tempo uit. We hebben het afgelopen jaar verschillende projecten opgezet met onder andere Agentschap NL en NRC Media om aan het succes van ons bedrijf te werken.”

Wie maakt de site?

Holland on Canvas is opgezet door Daan Corvers en mij (Amsterdam en Maastricht). De website is ontwikkeld in samenwerking met Deepvision en gebaseerd op OpenCart software.”