Gespot

HRMatches: Vind de juiste match voor je vacature

0

Efficiënt de geschikte kandidaat vinden voor jouw vacature is niet altijd makkelijk in deze tijd. HRMatches neemt deze zware klus over door vacatures met kandidaten real-time te matchen op zowel harde criteria als competenties en cultuurwaarden. Jaap Hardeman, mede-oprichter en -eigenaar, vertelt.

Wat is het?

"HRMatches is een assessment geïntegreerd matchingsysteem voor zowel kleine als grote organisaties, dat sneller en beter de best passende kandidaten bij de vacature selecteert. Wij nemen het voorbereidende werk uithanden. Dit door gebruik te maken van een uniek, gestandaardiseerd online sollicitatieproces gecombineerd met een intelligente matchsystematiek en een slimme integratie van diverse professionele online assessments. Als organisatie maak je gratis gebruik van de software. Je betaalt pas wanneer je een kandidaat uitnodigt. Dit bespaart tijd en kosten voor elk recruitmentproces en verhoogt de aandacht voor waar het echt om draait: het aannemen van de meest geschikte kandidaat!"

Waarom dit initiatief?

"ICT en internet zijn wat mij betreft dé manier om kandidaten en banen te identificeren en te matchen. Wie zich namelijk online steeds beter weet te profileren op de arbeidsmarkt vergroot daarmee de kans op een juiste match. Met HRMatches gaan we dus terug naar de bron: werkzoekenden en werkgevers vinden elkáár weer. Zo reguleert de werving en de eerste selectie uiteindelijk zichzelf."

Hoe werkt het?

"In vijf eenvoudige stappen rond je als organisatie het vacatureproces af en vind je de juiste kandidaat. Je maakt een vacature aan de hand van kant en klare templates uit onze functiebibliotheek. Vervolgens kun je deze direct delen op meer dan 45 banensites en social media. Alle kandidaten die solliciteren of die zich aanmelden, doorlopen verschillende assessments die zijn gebaseerd op de Quinn-methodiek, waardoor er ook gematcht kan worden op soft skills als competenties en cultuurwaarden. Door middel van ons matchalgoritme worden kandidaten uit onze bestaande database en kandidaten die binnenkomen via de banensites direct gerangschikt op opleiding, ervaring, vaardigheden, skills en cultuurwaarden. Je ziet dan meteen welke kandidaten het beste passen bij de door jouw geplaatste vacature. De voorselectie is dan al gedaan waardoor je als recruiter niet meer door stapels cv’s hoeft en daarnaast heb je gelijk inzicht in de persoonlijke kenmerken van kandidaten."

Wat zijn de belangrijkste facts?

"We hebben nu meer dan 150 klanten die al succesvol kandidaten hebben aangenomen middels HRMatches. Onze database bestaat uit meer dan 10.000 kandidaten met verrijkte profielen waardoor bedrijven die vacatures plaatsen direct kunnen zien of er al interessante matches tussen zitten. Naast onze eigen database kunnen organisaties hun vacatures op meer dan 45 jobboards plaatsen. Dit maakt het voor organisaties mogelijk om zowel passief als actief te werven met HRMatches. Verschillende partijen uit Nederland, maar ook uit buitenland hebben interesse getoond en zien ons matching algoritme als een interessante ontwikkeling binnen recruitment."

Wie is er bij betrokken?

"1,5 jaar geleden ben ik gestart met HRMatches. Samen met Sezan Keers, oprichter van Whoopaa en DutchStartupmap, hebben we het afgelopen jaar aan de optimalisatie van HRMatches gewerkt. Samen met ons team van 12 mensen en de hulp van onze bestaande klanten is HRMatches inmiddels ontwikkelt tot een volledig web-based matching systeem dat geschikt is voor zowel organisaties van kleine als grote schaal."