Gespot

Huren.nl: Vind & vergelijk verhuurders van alles

0

Op Huren.nl vind je alles wat te huur is, van bestelbusje tot partytent. Je kunt er ook de verhuurbedrijven bij jou in de buurt vergelijken. Robert Middendorp, initiatiefnemer van Huren.nl, vertelt.

Wat is het?

“Alles is te huur! Van fiets tot feesttent, van cabrio tot caravan en van hamer tot hoogwerker. Op Huren.nl kun je makkelijk verhuurbedrijven van de meest uiteenlopende huurproducten vinden en vergelijken. Met onze inspirerende thema’s brengen we je op verschillende huurideeën. Zodra er een huurproduct is gevonden, volgt er een rij met potentiële verhuurbedrijven die het specifieke product ook daadwerkelijk aanbieden, met een link naar de juiste pagina op de website van het verhuurbedrijf. Je kunt op die manier makkelijk een keuze maken bij welk verhuurbedrijf je gaat huren.”

Waarom dit initiatief?

“Huren wordt een alternatief voor kopen. Vanuit deze trend zagen wij dat er vraag is naar een overzichtelijke website waarbij huurproducten en verhuurbedrijven makkelijk gevonden en vergeleken kunnen worden. Bij het huren van een product speelt de prijs en de locatie (afstand) van het verhuurbedrijf een belangrijke rol. Daar hebben wij op ingespeeld door ruim 2.500 verhuurbedrijven in Nederland op product- en locatieniveau te koppelen. Zo kan een bezoeker die bijvoorbeeld een kloofmachine in de buurt van Utrecht wil huren snel geholpen worden.”

Hoe werkt het?

“Je geeft op Huren.nl aan welk product je wilt huren. Daarbij is het noodzakelijk om een postcode of plaats op te geven. Pas dan worden de verhuurbedrijven die het product verhuren en in de buurt zitten getoond. Je kunt vervolgens de verhuurbedrijven vergelijken op waardering, prijs en afstand om vervolgens door te klikken naar de website van het verhuurbedrijf.”

Accepteer cookies

Wat zijn de belangrijkste facts?

“Huren.nl heeft de gehele verhuurmarkt in kaart gebracht en daarbij ruim 2.500 verhuurbedrijven online staan met ruim 1200 producten in 250 categorieën. Momenteel hebben we 240.000 bezoekers per maand, die we doorsturen naar de verhuurbedrijven. Verhuurbedrijven betalen een klein bedrag per bezoeker die we doorsturen (CPC-model).

Ruim 35 procent van onze bezoekers komen op onze website via een mobiel apparaat. Ruim een jaar geleden hebben wij onze website responsive gemaakt en je ziet meteen de verschuiving van desktop naar mobiel verkeer.”

Wie is er bij betrokken?

“Huren.nl is opgezet door internetondernemer Daniel Sloof en mij, Robert Middendorp. Daarnaast hebben wij een IT-team die zorg draagt voor de techniek achter de website. Inmiddels bestaat het team uit zeven werknemers en werken we verder aan het succes van Huren.nl.”

Bron:   Huren.nl