Gespot

iFanzy: TV overzicht bij de hand

0

Krijg programma aanbevelingen op je iPhone. Een gesprek met Annelies Kaptein van Stoneroos over de iFanzy app.

Wat doet de applicatie?

“Met de iFanzy tv-gids voor de iPhone / iPod Touch kan je uiteraard zien wat er op tv is en nog komt op jouw favoriete kanalen, maar interessanter, je kan ook programma-aanbevelingen krijgen op basis van algemeen kijkgedrag, gecombineerd met persoonlijke voorkeuren. De informatie bij de programma’s wordt daarnaast verrijkt met extra gegevens zoals bijvoorbeeld een IMDB-link, de waardering van alle iFanzy gebruikers en een trailer.”

Waarom deze applicatie?

“Met steeds meer kanalen is het moeilijk om een totaaloverzicht te krijgen van wat er op tv is. Het idee om orde in deze chaos te scheppen en tv kijken persoonlijker te maken is de drijfveer geweest om iFanzy te introduceren.”

Hoe werkt de applicatie?

“Je kunt zelf bepalen welke kanalen je in jouw gids wil opnemen en in welke volgorde deze moet komen te staan. Door het zetten van herinneringen mis je nooit meer je favoriete programma. Zodra recente programmagegevens zijn opgehaald op de iPhone / iPod Touch, kun je de gids overal zonder verbinding raadplegen. Verder kun je de programma’s in de gids raadplegen op genre, per kanaal of op tijd.”

 

Wat zijn de facts?

“De applicatie is pas een week gratis te downloaden in de Turkse, Duitse, Zwitserse en Oostenrijkse App Store, dus het is nog te vroeg om over getallen te praten. De applicatie is onderdeel van een cross-platform concept voor een persoonlijke tv-gids. iFanzy is namelijk ook beschikbaar op het web (in Nederland, Duitsland en Turkije) en op tv (in Nederland via Glashart Media en in Duitsland op connected tv’s van Sony en Samsung als Yahoo! widget).”

Wie maakt de applicatie?

“De iFanzy TV Guide-app is gemaakt door Stoneroos. Wij bedenken, ontwerpen en maken toepassingen rond (interactieve) digitale televisie.”