Gespot

Ik Verhuis-app: Hulp voor studenten bij op kamers gaan en verhuizen

0

De ‘Ik Verhuis’-app helpt studenten die voor het eerst op kamers gaan, of doorverhuizen naar een nieuwe kamer. De gratis app staat boordevol tips en een persoonlijke checklist. Tik in wanneer je gaat verhuizen en de app geeft je direct een planning voor de periode tot net na je verhuizing. Wopke de Jong, Business Development Manager van Avéro Achmea, vertelt.

Wat is de Ik Verhuis-app?

“De nadruk ligt hierbij op studenten die voor het eerst op kamers gaan of doorverhuizen naar een nieuwe kamer. De app staat boordevol tips, netjes geordend op het aantal weken tot aan je verhuisdatum. Daarnaast heeft de app een handige en persoonlijke checklist waaraan je dingen kunt toevoegen en afvinken. Via social media nodig je familie en vrienden uit om te komen helpen bij de komende verhuizing. Tips kunnen via Twitter en Facebook gedeeld worden. De nieuwe app is beschikbaar voor iOS en Android.”

Waarom dit initiatief?

“De app is met een speciale reden gemaakt. Jongeren communiceren op een natuurlijke manier via social media. Voor de financiële wereld is het niet vanzelfsprekend om met jongeren zo te communiceren. Avéro Achmea wil met de Ik Verhuis-app verbinding zoeken, jongeren helpen en de waarde van advies laten ervaren. Studenten worden ook niet benaderd met commerciële acties. We zijn niet uit op winst, maar willen jongeren helpen!”

Hoe werkt de Ik Verhuis-app?

“De Ik Verhuis-app biedt de mogelijkheid je eigen verhuisdatum in te voeren. Daarna houdt de app rekening met de periode tot aan de verhuizing en daarna. Hij telt af en geeft op de belangrijke tijdstippen de verhuistips en taken die dan nodig zijn en een bijdrage kunnen leveren aan de verhuizing.

De bespaartips helpen voor en na de verhuizing om het budget van de student te verruimen. De opgenomen checklist kan ook aangevuld worden met zaken die van persoonlijk belang zijn. Je kunt kiezen uit een extra lijst of zelf zaken toevoegen. Na het voltooien van een taak, streep je deze af. De tips zijn specifiek afgestemd op de doelgroep, bijvoorbeeld: plaats een naambordje, zodat je na een avondje stappen in je nieuwe omgeving je eigen voordeur herkent.”

 

Wat zijn de facts?

“Ik Verhuis-app is op 14 augustus gelanceerd. We zien dat een op de twee bezoekers de app downloadt. We zien ook dat van onze bezoekers 60% iPhone en 40% Android gebruikt. De waarderingen in de app en playstore liggen op een 4,5 gemiddeld. Voor een eerste app van Avéro Achmea zijn we erg blij met deze eerste resultaten. Binnenkort komen we met een volgende hulp app, die studenten op een ander onderwerp ondersteunt. Daarnaast wordt de app verder ontwikkeld met de feedback en tips die we nu ontvangen.”

Wie is er betrokken op de Ik Verhuis-app?

“Het basisidee en de content is door Matthijs Menses, student NHL Leeuwarden, Communicatie en Multimediadesign conceptueel ontwikkeld. De app is in opdracht van Avéro Achmea door Oberon Interactive qua vormgeving en techniek ontwikkeld.”

Bron:   Ik Verhuis-app: Hulp voor studenten bij op kamers gaan en verhuizen  - Download