Gespot

Inspiratie op Locatie: Inspirerende locaties voor zakelijke meetings

0

Op Inspiratie op Locatie zoek & boek je bijzondere, originele en vooral inspirerende locaties voor vergaderingen, brainstormsessies, trainingen en andere zakelijke bijeenkomsten. Barbara van der Giessen, initiatiefneemster van Inspiratie op Locatie, vertelt.

Wat is het?

"Op Inspiratie op Locatie kun je browsen in het verrassende en inspirerende aanbod van vaak nog onbekende en verrassende locaties. Via de website zoek en boek je zo eenvoudig bijzondere, originele en vooral inspirerende locaties voor vergaderingen, brainstormsessies, trainingen en andere zakelijke bijeenkomsten.

Heb je een leuke locatie gespot? Je hebt meteen inzicht in alle prijzen, mogelijkheden en vrije data. Je kunt bij iedere locatie je eigen offerte bij elkaar klikken op basis van actuele prijzen en beschikbaarheid. Niet alleen voor het huren van de ruimte maar ook voor hapjes, drankjes, materialen zoals een beamer of scherm en extra’s zoals een overnachting of leuke activiteit.

Vervolgens kun je de locatie online reserveren, direct bij de locatie. Dit is eigenlijk vergelijkbaar met de methode waarop je normaal gesproken een hotel of vliegticket regelt. Kortom, een leuke locatie regelen was nog nooit zo eenvoudig!"

Waarom dit initiatief?

"Het kost je als klant vaak veel tijd om ‘de perfecte locatie’ te vinden en om vervolgens de meest relevante informatie, zoals de mogelijkheden, prijzen en beschikbaarheid boven water te krijgen. Bovendien zijn juist de leuke, kleinschalige en minder voor de hand liggende locaties moeilijk te vinden op internet. Terwijl er zoveel verrassende en inspirerende locaties zijn!

Aan de andere kant zijn locaties veel tijd kwijt met het beantwoorden van dezelfde vragen en het maken van offertes. Ook beschikken juist de kleinschalige locaties vaak niet over het marketingbudget om bijvoorbeeld hoog te komen in Google. Dankzij Inspiratie op Locatie worden deze bijzondere locaties beter vindbaar."

Hoe werkt het?

"Met behulp van een handig zoeksysteem is je ideale locatie snel gevonden. Zo kun je zoeken op stad of regio, sfeer, prijsklasse of soort locatie (kasteel, villa, kantoor et cetera). Je kunt ook zoeken op beschikbare dagen en het aantal personen waarvoor je een plek zoekt – of natuurlijk een combinatie van al het bovengenoemde.

Over iedere locatie is er uitgebreide informatie beschikbaar en daarnaast zijn er veel foto’s te bekijken. Je klikt eenvoudig een offerte bij elkaar voor de datum waarop je de locatie wilt reserveren: je kiest een ruimte, hapjes en drankjes, materialen en extra’s. Vervolgens klik je op ‘Overzicht & Reserveren’. Je kunt de offerte controleren en je reservering verzenden.

De reservering komt direct terecht in de online agenda van de locatie. Bovendien ontvangt de locatie de reservering per email. De locatie kan de offerte nog controleren en definitief bevestigen aan de klant. De locatie is geregeld! Je hoeft je niet meteen te betalen op Inspiratie op Locatie. Dit doe je bij de locatie zelf."

Wat zijn de belangrijkste facts?

"Inspiratie op Locatie biedt een bijzonder aanbod van locaties in heel Nederland. Er staan nu ruim 100 locaties online en het aanbod groeit dagelijks. Bezoekers hebben direct inzicht in alle prijzen en beschikbaarheid en kunnen online reserveren tegen de meest voordelige prijs. Binnenkort zullen we ook acties en aanbiedingen op gaan zetten. Locaties kunnen daarnaast ‘no cure, no pay’ deelnemen aan Inspiratie op Locatie.

De eerste bijeenkomsten die geboekt werden via Inspiratie op Locatie hebben inmiddels al plaatsgevonden in o.a. Ouderkerk a/d Amstel, Den Bosch, Amsterdam, Rotterdam, Den Bosch, Epe en Deventer!"

Wie is er bij betrokken?

"Inspiratie op Locatie is een initiatief van mijzelf, Barbara van der Giessen. Als (mede) oprichtster van Loes op Locatie, een locatiebureau voor foto, film en televisie werd ik regelmatig benaderd door bedrijven en eventplanners, van wie ik vaak vragen kreeg over de locaties. Zij wilden deze locaties ook graag eens boeken voor hun zakelijke meeting. Deze vraag gecombineerd met mijn achtergrond op het gebied van marketing en internet bij o.a. SeatMe, waar je online kunt reserveren bij leuke restaurants, leidde al gauw tot het idee voor Inspiratie op Locatie.

Verder is ook Wout van der Wijk (directeur IENS/ SeatMe) vanaf het begin betrokken geweest bij de idee ontwikkeling en als mede-investeerder. De website en achterliggende systemen van Inspiratie op Locatie zijn ontwikkeld door internetbureau W3S."