Gespot

Invy: Datumprikker voor iPhone

0

Invy is een app voor iPhone, die het mogelijk maakt om een datum te prikken samen met vrienden of familie. Wouter de Bres, designer van Invy, vertelt.

Wat is Invy?

Invy is een stijlvolle datumprikker voor op je iPhone, waarmee je op een eenvoudige manier een afspraak kunt plannen. Invy is geïntegreerd met de agenda en het adresboek van je iPhone, zodat je makkelijk vrienden en familie kunt uitnodigen. Vrienden en familie die niet beschikken over een iPhone of de Invy-app kunnen reageren via de website van Invy.”

Waarom dit initiatief?

“Bij het plannen van een afspraak met meerdere mensen gaan er vaak vele mailtjes over en weer zonder dat het daadwerkelijk tot een datum komt. Bij de al bestaande apps en websites die zich richten op het plannen van een afspraak is er qua gebruiksvriendelijkheid nog veel ruimte voor verbetering, vonden wij. Daarbij loopt iedereen tegenwoordig met zijn smartphone rond, met daarop een agenda en adresboek. Mensen willen daarmee op ieder moment van de dag beschikking hebben over tools om het leven makkelijker te maken. Na grondig onderzoek naar de bestaande tools op het gebied van afspraken plannen, besloten wij dat het beter, mooier en handiger kon.”

Hoe werkt Invy?

“Vanuit de Invy iPhone-app maak je een uitnodiging aan met een titel en de locatie. Daarna selecteer je vanuit het adresboek op je telefoon de vrienden en familie die je wilt uitnodigen en selecteer je de mogelijke data. Vervolgens ontvangen de genodigden de uitnodiging met de mogelijke data en het verzoek om de data aan te vinken waarop men kan. De vrienden en familie met de Invy iPhone-app krijgen een notificatie en een e-mail. Zij kunnen in de app hun beschikbaarheid aangeven.

Vrienden of familieleden die geen iPhone hebben met de Invy iPhone-app ontvangen een e-mail waarmee ze worden doorgelinkt naar de website van Invy. Hier kunnen zij, zonder zich te hoeven registreren, hun beschikbaarheid aangeven. Zodra iedereen heeft gereageerd zal duidelijk zijn op welke datum de meeste genodigden beschikbaar zijn. Degene die de uitnodiging heeft aangemaakt kiest uiteindelijk een datum, waarna alle genodigden op de hoogte worden gesteld van de gekozen datum. Vanuit de Invy iPhone-app kan deze datum direct in iCal worden gezet.”

 

Wat zijn de facts?

“Invy staat sinds afgelopen maandag in de App Store, dus veel data hebben we nog niet. Wel kunnen we zien dat er de afgelopen dagen al meer dan 700 uitnodigingen met de app zijn verstuurd. Voordat we live gingen hebben we de app uitvoerig getest binnen een besloten groep. In deze periode hebben we veel bugs kunnen oplossen en hebben we ook zeer waardevolle feedback gekregen om de app verder te kunnen verbeteren. Naar aanleiding van feedback van onze testgroep hebben we bijvoorbeeld ingebouwd dat de app een waarschuwing geeft wanneer je al iets in je agenda hebt staan op dat tijdstip. Ook hebben we aan de hand hiervan gezorgd dat er een bestandje wordt meegestuurd in de e-mail bij een bevestigde datum om de datum direct in je agenda te zetten.”

Wie is er betrokken bij Invy?

Invy is gebouwd door de Leidse startup Bread & Pepper. Joeri Djojosoeparto en Petar Radošević zijn de programmeurs en ik, Wouter de Bres, ben de designer. Sinds 2009 bouwen wij innovatieve websites en applicaties. Invy is de eerste applicatie die wij geheel in eigen beheer uitbrengen.”