Gespot

Jobbely: Vindt en indexeert alle actuele vacatures op het Nederlandse web

0

Jobbely vindt, indexeert, structureert en publiceert heel veel vacatures van werkgevers en creëert hiermee een uniek overzicht van de arbeidsmarkt. Hun missie is om alle vacatures van alle bedrijven te indexeren en hét platform te zijn voor het vinden van een nieuwe baan of het werven van nieuwe collega’s. Joost Boogaard, initiatiefnemer van Jobbely, vertelt.

Wat is het?

“Jobbely combineert een ‘Google voor vacatures’ met een vacaturebank en een telefoongids in één online platform. De diepte en breedte van het vacature-aanbod onderscheidt ons ruimschoots van gerelateerde initiatieven. Op basis van deze kwalitatieve en kwantitatieve aspecten gebruiken inmiddels meer dan 100.000 baanzoekenden Jobbely als startpagina voor hun zoektocht naar een nieuwe baan.”

Waarom dit initiatief?

“Het probleem van een baan vinden, is dat het aanbod van vacatures versnipperd is geraakt over honderden websites. Als baanzoekende moet je vervolgens wel meer dan tien verschillende vacaturebanken in de gaten houden en hopen dat je niets mist. Als je dan iets interessants ziet, zul je net zien dat de vacature bijvoorbeeld niet meer actueel is. Daarnaast bewijzen onze statistieken dat een groeiend aantal vacatures niet is geadverteerd op traditionele vacaturebanken, maar enkel op de eigen website en/of via social media worden gedeeld. Jobbely lost alle problemen op door de website van de vacaturehouders als bron te zien en vervolgens een uniform, actueel overzicht te creëren van het aanbod van vacatures.”

Hoe werkt het?

“De systemen van Jobbely ‘googlen’ dagelijks door het gehele Nederlandse web en indexeren actuele vacatures. Deze vacatures structureren en publiceren wij vervolgens, waarbij het voor onze bezoekers direct duidelijk is wie de vacaturehouder is en hoe lang de vacature online staat. Als je interesse hebt in de vacature, klik je direct door naar de website van de vacaturehouder, waar je je verder kunt oriënteren en/of contact kunt opnemen met het betreffende bedrijf. Om geen barrières op te werpen zijn de basisdiensten van Jobbely gratis.”

Wat zijn de belangrijkste facts?

“Momenteel indexeert Jobbely dagelijks het aanbod van meer dan 17.500 bedrijven met als resultaat meer dan 70.000 vacatures die maandelijks door 450.000 baanzoekenden worden gevonden. We hebben de afgelopen periode veel tijd en geld geïnvesteerd om de betrouwbaarheid en schaalbaarheid van de systemen te borgen. We weten dat er nog veel vacatures te indexeren zijn om het vinden van een baan voor iedereen makkelijk en sneller te maken. Staat jouw vacature nog niet op Jobbely? Neem dan contact op en wij zorgen dat ook jouw vacatures op Jobbely zichtbaar worden.”

Wie is er bij betrokken?

“Ik, Joost Boogaard, ben initiatiefnemer. Ik word ondersteund door Ruben van de Ven, hij is technisch partner en developer. Daarnaast werken de studentes Anouk, Eva en Lenneke wekelijks aan het toevoegen van nieuwe bronnen en het up-to-date houden van alle informatie.”