Gespot

Jumpboard: Jouw persoonlijke webpagina

0

Jumpboard logoOp Jumboard kun je gratis een persoonlijke webpagina bouwen en onderhouden. Je eigen pagina is in feite een online visitekaartje en vertelt waar je online te vinden bent, en hoe men met jou in contact kan komen. Oprichter en ontwikkelaar Mark de Groot vertelt over de website.

Wat is Jumpboard?

Jumpboard biedt iedereen de mogelijkheid om gratis een eigen persoonlijke webpagina te bouwen en te onderhouden. Deze pagina vertelt wie je bent, waar je online te vinden bent en hoe contact met je kan worden opgenomen. Het is je visitekaartje op het internet.”

Waarom dit initiatief?

“Veel mensen hebben nog geen eigen website. Ze zijn vaak wel actief op veel verschillende social media zoals op Facebook en Twitter, plaatsen foto’s op Flickr of Picasa, video’s op Vimeo of YouTube en hebben daarnaast nog een profiel op LinkedIn. Je geeft eigenlijk pas een goed beeld van jezelf als je al deze online content gemakkelijk beschikbaar stelt. Uit deze gedachte is het initiatief ontstaan om op één enkele pagina een compleet overzicht te geven. Geïnteresseerden hebben een duidelijke ingang als ze meer over jou of je bedrijf te weten willen komen. Voor wie wel al een eigen website heeft is Jumpboard een extra mogelijkheid om op het web gevonden te worden. Daarnaast kun je in een korte introductie iets meer over jezelf vertellen en verwijzen naar meer persoonlijke content. Met een persoonlijke webpagina maak je dus één mooi vormgegeven webpagina. Deze is vrij van advertenties en heeft een eenvoudig adres. Er is ook de mogelijkheid om een eigen domeinnaam te koppelen.”

Hoe werkt Jumpboard?

“Een Jumpboard pagina maken is heel eenvoudig :

  1. Op Jumpboard.nl kun je je pagina registreren door het kiezen van een gebruikersnaam en wachtwoord.
  2. Je krijgt vervolgens een e-mail waarmee je je account kunt activeren.
  3. Je kunt daarna meteen inloggen op je pagina en deze voorzien van een achtergrondfoto, tekst en verwijzing naar je online content. De videohandleiding laat zien hoe het werkt.

Jumpboard biedt daarnaast de mogelijkheid om een mooie achtergrond te laten ontwerpen op basis van aangeleverde foto’s.”

[vimeo]https://vimeo.com/40363574[/vimeo]

Wat zijn de facts?

“Jumpboard is pas sinds kort online. De vermelding op Frankwatching zien we als de officiële lancering. We zijn erg blij dat ons initiatief is opgepikt en hopen dat de lezers net zo enthousiast zijn. Ons eerste doel is uiteraard een toename van het aantal gebruikers. We hopen dat vanuit deze eerste mooi ontworpen webpagina’s, Jumpboard uitgroeit tot een succes. De functionaliteit zal nog worden uitgebreid. Een galerij van webpagina’s en een zoekfunctie staan al op de wensenlijst. Er wordt ook gedacht over nog meer mogelijkheden om de webpagina naar eigen smaak aan te passen. Hierbij is feedback van de gebruikers ook belangrijk, het is uiteindelijk hun persoonlijke webpagina. De website is niet ontstaan vanuit een commercieel oogpunt. We hopen wel dat dit initiatief bekendheid geeft aan de mogelijkheden van MrTurbo als ontwikkelaar en ontwerper van websites.”

Wie is er betrokken bij Jumpboard?

“Jumpboard is ontwikkeld door Mark de Groot, oprichter van MrTurbo. MrTurbo is gespecialiseerd in het ontwerpen en bouwen van websites en webapplicaties. Het door MrTurbo ontwikkelde TurboCMS is ook ingezet voor het Jumpboard initiatief.”