Gespot

Kantoorruimtevinden.nl: Online platform voor vraag & aanbod van kantoorruimte

0

De kantorenleegstand neemt nog steeds toe; tijd om al deze lege plekken te vullen. Daarom komt Kantoorruimtevinden.nl met een uniek systeem voor de makelaar om meer geïnteresseerde voor hun objecten te ontvangen op basis van no cure, no pay. Danny Verhoeven, betrokken bij Kantoorruimtevinden.nl, vertelt.

Wat is het?

"Kantoorruimtevinden.nl is een online platform dat vraag en aanbod van kantoorruimte bij elkaar brengt op een unieke manier. Aan de ene kant kun je als ondernemer op basis van locatie, hoeveel personen je kantoorruimte zoekt, voor welke periode en – niet geheel onbelangrijk – je budget een kantoorruimte zoeken op onze website. Deze dienst is voor de ondernemer geheel gratis, ongeacht de hoeveelheid objecten waar hij/zij op reageert. De makelaar kan gratis al zijn kantoorpanden op de website plaatsen en beheren, waarbij hij toegang krijgt tot potentiële huurders uit ons systeem. Ondernemers kunnen via onze website dus vrijblijvend in contact komen met makelaars op basis van hun specifieke wensen en makelaars ontvangen potentiële huurders die binnen hun doelgroep vallen."

Waarom dit initiatief?

"Wat het concept uniek maakt is het feit dat er in de markt geen online platform is dat zich specifiek richt op de verhuur en verkoop van kantoorruimtes. Daarnaast zijn wij de eerste met dit businessmodel in de markt, zijn de vermeldingen op de website geoptimaliseerd voor Google en bieden we de makelaar unieke advertentiemogelijkheden waardoor hij nog meer aandacht op zijn objecten kan vestigen."

Hoe werkt het?

"De makelaar kan gratis al zijn kantoorpanden op de website plaatsen en beheren in zijn persoonlijke account. Wanneer een ondernemer zich aanmeld voor een van zijn objecten krijgt deze makelaar een e-mail dat er een nieuwe lead klaar staat in zijn profiel. In zijn lead-overzicht staat een tweetal gegevens, namelijk voor hoeveel personen deze ondernemer kantoorruimte zoekt en voor welke periode. Als de makelaar vervolgens contact op wil nemen met deze ondernemer wordt er een vast bedrag in rekening gebracht.

Onze advertentiemogelijkheden zijn daarnaast ook uniek. Zo kunnen makelaars adverteren op de homepage in het blokje "aanbevolen kantoorpanden" of een topadvertentie in het aanbod plaatsen. Zo kan een makelaar zijn kantoorpand bovenaan het aanbod plaatsen in zijn stad (hierdoor profiteren ze ook van onze topposities in Google). Ook kan de makelaar adverteren op de bedankpagina van een concurrent. Als de makelaar kiest voor deze optie kan hij/zij profiteren van een concurrent. Zijn kantoorpand zal dan worden vermeld op de bedankpagina van de concurrent in zijn stad. Voor deze advertentiemogelijkheden hoeft de makelaar niet direct te betalen, maar zal uiteindelijk een hoger bedrag per lead worden berekend voor de extra exposure op de website. Natuurlijk staat de makelaar vrij om te kiezen voor een standaardvermelding of een advertentie op de website. Ook kunnen advertentiemogelijkheden gecombineerd worden, waarbij er een korting wordt verrekend op het lead-bedrag."

Wat zijn de belangrijkste facts?

"Kantoorruimtevinden.nl is begonnen met 0 objecten en biedt inmiddels ruim 500 verschillende kantoorpanden aan op de website. Zowel grote, als kleine makelaars hebben zich aangemeld. We zijn inmiddels actief in 114 verschillende steden (en dorpen) verspreid over heel Nederland. Doordat wij actief zijn in veel verschillende steden kunnen we ook de lokale ondernemer bedienen. Ook is ons aanbod heel divers. Zo kunnen ondernemers kiezen voor flexibele of langdurige contracten, een kale of ingerichte ruimte en bieden veel aanbieders optionele diensten zoals postverwerking en secretariële diensten."

Wie is er bij betrokken?

"Ik, Danny Verhoeven, ben initiatiefnemer en eigenaar van Kantoorruimtevinden.nl."

Bron:   Kantoorruimtevinden.nl