Gespot

Kleding.nl: Zoekmachine voor kleding

0

De website Kleding.nl maakt het eenvoudig om specifieke kledingstukken of merken te zoeken binnen verschillende online kledingwinkels. Hierbij wordt er onder andere rekening gehouden met prijzen en de beschikbaarheid van een kledingstuk in jouw maat. Peter Langenkamp, directeur van de website, vertelt.

Wat is Kleding.nl?

“Op Kleding.nl tonen wij het aanbod van vrijwel alle online kledingwinkels. Het voordeel voor bezoekers is dat ze met één zoekopdracht de beschikbare voorraad van dat artikel of merk in de juiste maat kunnen vinden. Is een product te duur of niet aanwezig in de goede maat? Dan kun je als gebruiker van de website je zoekopdracht opslaan. Je ontvangt dan automatisch een notificatie per e-mail wanneer het product weer beschikbaar is of in prijs is verlaagd.”

Waarom dit initiatief?

“We kennen allemaal dat gevoel wel: je zoekt naar een specifiek merk of type kledingstuk, maar hebt geen idee in welke winkel je moet zoeken. Ook is het lastig om erachter te komen welke winkel de beste prijs hanteert en of jouw maat op voorraad is. Dit lossen wij op door op één plek een totaaloverzicht van alle merken, prijzen en beschikbaarheid te bieden. Daar voegen we stijladvies en trendblogs aan toe en we verzamelen alle acties, kortingscodes en sales voor onze bezoekers. De producten van alle webwinkels zijn in overzichtelijke rubrieken ondergebracht, waarbij we per rubriek een maatvoering hebben gekozen. De producten zijn daardoor makkelijker te doorzoeken en worden dagelijks op beschikbaarheid gecontroleerd.”

Hoe werkt Kleding.nl?

“Het werkt heel eenvoudig. Je kunt op elke tekst zoeken, waarbij we suggesties geven tijdens het typen. Daarnaast kun je ook door de rubriekenstructuur navigeren en filters inschakelen op bijvoorbeeld merk, materiaal, prijsklasse, maat of kleur. Bij elke selectie worden de zoekresultaten geüpdatet en beeldvullend getoond met afbeeldingen. Wanneer je met je muis over een product gaat, opent zich een pop-up met een afbeelding op groter formaat, meer informatie over het product en met een bestelknop die je doorstuurt naar de bestelpagina van de betreffende webwinkel.”

 

Wat zijn de facts?

“We zijn net live, dus echte cijfers hebben we nog niet. Wel hebben we meteen al veel positieve feedback ontvangen. Tijdens de eerste weken voor de release hebben we proefgedraaid met meer dan 100.000 bezoekers. De site bevat ruim 400.000 artikelen, meer dan 3000 kledingmerken en 95 kledingwinkels. Het businessmodel zal zich ontvouwen als we enkele maanden online zijn. Op dit moment zijn er diverse winkels die met ons afrekenen per verkocht artikel, wat een van de modellen is die we voor ogen hebben. Dit is echter geen voorwaarde, want we willen een kwalitatief en breed assortiment. Onze doelstelling is om binnen 2 jaar hét startpunt voor online kledingshoppen te worden.”

Wie is er betrokken bij Kleding.nl?

Kleding.nl is gestart met een investering van JR Invest. Ik, Peter Langenkamp, ben aangesteld als directeur. Verder werken er een aantal dames uit de kledingindustrie mee voor de meer inhoudelijke kennis en het netwerk.”