Gespot

Layar applicatie TNT: Alles over post op je mobiel

0

Op je telefoon zien waar een brievenbus is. Een gesprek met Michel Geerts van TNT over de Layar applicatie.

Wat doet de applicatie?

“Met de Layar applicatie kan je door de camera de dichtstbijzijnde diensten van TNT Post vinden. De applicatie Layar plaatst als het ware een laag met digitale informatie over het beeldscherm heen. Met behulp van GPS wordt er vervolgens via het beeldscherm informatie gegeven over de dichtstbijzijnde locaties. Ook kun je aanvullende informatie over de verschillende locaties te lezen en een routebeschrijving starten naar de gekozen locatie. De Layar zelf is dus al heel erg uniek en wij zijn erg blij om hier aan deel te nemen.

In Engeland wordt Layar ook wel ‘the terminator view’ genoemd wat verwijst naar de robot in de film Terminator gespeeld door Arnold Schwarzegger. Deze robot kreeg ook belangrijke informatie over de omgeving te zien in zijn vizier. De mobiele telefoon is daarmee een handige locatie zoeker.

We zien deze nieuwe dienst van TNT Post als een uitbreiding van de mogelijkheden waarop klanten een locatie kunnen vinden van TNT Post. Het unieke karakter van de applicatie is daarom ook het gemakkelijk vinden van onze diensten. Klanten hoeven geen klantenservice meer te bellen, of op internet te kijken waar een brievenbus of postkantoor is.”

Waarom deze applicatie?

“Het past in de mobiele strategie van TNT Post. We hebben onlangs ook een mobiele website gelanceerd. We verkennen de mogelijkheden die de nieuwste generatie mobiele telefoons met mobiel internet ons kan bieden. Layar is een van deze nieuwe mogelijkheden. Met de sluiting van de traditionele postkantoren kan het voor onze klanten even zoeken naar de TNT Postkantoren. Layar is een technologie die de klant direct het antwoord kan geven op deze vraag. Daarnaast zijn we met een aantal andere mogelijkheden bezig, die ik op dit moment nog niet mag prijsgeven. We zijn de komende tijd nog volop bezig met het doorontwikkelen van het mobiele platform.”

Hoe werkt de applicatie?

“De applicatie werkt vrij gemakkelijk. Je kunt TNT zoeken binnen Layar op brief, brievenbus, post, postkantoor etc. en dan toevoegen aan je favorieten, zodat je de Layar applicatie van TNT Post altijd bij de hand hebt. Wanneer je de Layar opent heb je mogelijkheid om te zoeken op:

–          Alles
–          Brievenbussen
–          Brievenbussen verlaagd
–          Brievenbussen die na 18:00uur gelicht worden
–          Postzegelverkooppunten
–          Postkantoren
–          Postkantoren (business points)

Wanneer je ‘allles’ aanklikt dan laten de oranje bolletjes van TNT Post zien waar alle dichtstbijzijnde diensten zijn. Onder in het scherm staat of het gaat om een brievenbus of een postkantoor. Je kan dan ook nog binnen de Layar applicatie de route plannen. Je kunt nu dus snel al je postzaken regelen.”

https://www.youtube.com/watch?v=J3Bae7LwgSc

Wat zijn de facts?

“De mobiele strategie die we op dit moment volgen zorgt voor klanttevredenheid. Eerst het lanceren van de mobiele website en nu de implementatie van Layar. Op dit moment kunnen we de klanttevredenheid nog niet uitdrukken in cijfers maar de verscheidene reacties die we hebben mogen ontvangen zijn veelbelovend.”

Wie maakt de applicatie?

“Binnen TNT Post is er een aantal mensen bezig met het uitwerken van ideeën voor de  doorontwikkeling van de mobiele website. Daarnaast werken we nauw samen met Oneshoe, dat de  realisatie van de mobiele website en de implementatie van Layar heeft verzorgd. Dit Utrechtse bureau werkt actief mee aan de ontwikkeling van de mobiele strategie van TNT Post. Oneshoe mobile was tevens een van de vijftig vooraf geselecteerde bedrijven wereldwijd die de software Layar mocht implementeren.”