Gespot

LegalThings: Digitaliseer, onderteken & deel belangrijke documenten

0

Legalthings is ontstaan uit een vaak voorkomend probleem in elke organisatie; bureaucratische rompslomp. Er wordt te veel tijd besteed aan procesmanagement en het herkauwen van dezelfde content. Martijn Migchelsen, oprichter van LegalThings, vertelt.

Wat is het?

“LegalThings is een SaaS (Software as a Service) oplossing voor bedrijven waarmee ze werkprocessen en veel gebruikte documenten kunnen digitaliseren. Dossiers, geprinte contracten, en handtekeningen zetten met een pen zijn op die manier verleden tijd!”

Waarom dit initiatief?

“In iedere organisatie worden continu documenten hergebruikt. Of het nu gaat om een offerte, een arbeidscontract of een verzekeringspolis, ieder document bestaat uit een aantal invulvelden en een aantal opties die al dan niet opgenomen moeten worden. Een document heeft ook altijd een begin en een einde. Een offerte begint met de aanvraag en eindigt zodra deze ondertekend in het dossier zit. Dit gehele proces kan met onze software volledig digitaal. Een document hoeft het systeem niet meer te verlaten en iedereen die betrokken is bij het proces heeft inzicht.”

Hoe werkt het?

“Met de LegalThings Document Builder kan een onderneming zijn veel gebruikte contracten in een handomdraai digitaliseren, door aan te geven welke velden moeten worden ingevuld en welke opties er zijn. Zodra dit gedaan is, kunnen de medewerkers of klanten van het bedrijf foutloos en razendsnel documenten opstellen, delen en ondertekenen. Door het gesloten systeem worden er minder fouten gemaakt. Ook levert het zo een enorme tijdsbesparing op!

We hebben een aantal standaardprocessen gedefinieerd, maar een onderneming kan met onze dynamische workflow manager ook zelf businessprocessen inrichten. De workflow maakt vervolgens automatisch taken aan voor de gebruikers die bij het proces betrokken zijn. En iedereen heeft altijd inzicht in de status van het proces.

Voor gebruikersverificatie maakt LegalThings gebruik van rol-gebaseerde toegangscontrole. Het checken van privileges gebeurt door de applicatie zelf. Zo kun je bijvoorbeeld belangrijke documenten afschermen voor bepaalde groepen mensen.”

https://vimeo.com/134625217

Wat zijn de belangrijkste facts?

“LegalThings is vorige maand op verschillende plekken gelanceerd (waaronder bij ZZPmodelcontracten.nl). In totaal gebruiken nu meer dan 3000 mensen de software. De bedoeling is om het aantal gebruikers snel te laten doorgroeien door het (inter)nationaal uit te rollen.”

Wie is er bij betrokken?

“LegalThings is bedacht en ontwikkeld door Rick Schmitz, Arnold Daniels en mijzelf. Momenteel hebben we een team van 8 developers die de software continue doorontwikkelen en nieuwe features toevoegen.”