Gespot

LinkedIn iPhone app: Over contact met professionals

0

Voorafgaand aan een belangrijk gesprek even je gesprekspartner checken. Een gesprek met Eugenie van Wiechen van LinkedIn Nederland over de LinkedIn iPhone app.

Wat doet de applicatie?

“
iPhone gebruikers die ook LinkedIn-lid zijn, kunnen met de nieuwe applicatie overal gebruikmaken van LinkedIn. De applicatie biedt een aantal features waaronder een functie waarmee je direct met elkaar in contact kunt komen. Daarbij staan de belangrijke features bovenin zodat je snel kunt vinden wat je zoekt.”

Waarom deze applicatie?

“
LinkedIn speelt met de introductie van de nieuwe applicatie in op de groeiende behoefte van professionals onderweg aan een snelle informatievoorziening. Via de nieuwe applicatie kunnen zij snel andere professionals opzoeken en met hen in contact komen.”

Hoe werkt de applicatie?

“LinkedIn voor de iPhone v3.0 biedt een zoekinterface waarmee je gemakkelijk kunt zoeken naar de meer dan 55 miljoen professionals die wereldwijd lid zijn van LinkedIn, waarvan meer dan één miljoen in Nederland. Zo kun je voorafgaand aan een afspraak bijvoorbeeld informatie opzoeken over de persoon die je gaat ontmoeten, zoals zijn of haar CV en gedeelde contacten.

De In Person feature maakt gebruikt van de nieuwe Bluetooth-opties van de iPhone, zodat je onderweg professionals kunt zoeken en direct met hen in contact kunnen komen. 
Daanaast is de applicatie voorzien van een vernieuwde update-functionaliteit die je informeert over updates van jenetwerk, of alleen van je favoriete contacten. Ook kun je direct vanaf de iPhone op updates reageren.

Je kunt de applicatie ook gebruiken om snel berichten te versturen naar je contacten. Je kunt nieuwe contacten uitnodigen zonder dat daar een e-mailadres voor nodig is. Daarnaast kun je contacten downloaden en toevoegen aan je iPhone-contacten. Wanneer een nieuw contact nog niet is toegevoegd, kun je ervoor kiezen om een alert te ontvangen. Wanneer een LinkedIn-contact matcht met een iPhone contact, verschijnen telefoonnummer en e-mailadres in het LinkedIn-profiel.”

 

Wat zijn de facts?

“
Momenteel zijn er nog geen download- of gebruikscijfers bekend, maar onze verwachtingen zijn uiteraard positief.”

Wie maakt de applicatie?

De LinkedIn-applicatie voor de iPhone is ontwikkeld door het LinkedIn-team in Mountain View, Californië.”