Gespot

Lost in Time-app: Speel de game en ontdek Amsterdam, Utrecht of Amersfoort

0

Spelers van de location based game ‘Lost in Time Amsterdam’ worden meegenomen op een reis door de tijd en beleven de historie van Amsterdam op unieke manier. ‘Lost in Time Amsterdam’ staat garant voor uren spelplezier voor gezinnen, families, vrienden of groepen. Danny van der Voorden, CEO bij Lost in Time, vertelt.

 

Wat is het?

“Op 28 juni lanceren we de spannende game ‘Lost in Time Amsterdam’. Lost in Time is een ‘location based game‘ die zich afspeelt in de binnenstad van Amsterdam. Spelers worden meegesleept in een interactieve reis door de tijd. Ze beleven een avontuur met talloze minigames en opdrachten die moeten worden vervuld om te voorkomen dat de tijdslijn wordt verstoord. Spelenderwijs leer je de stad en haar geschiedenis kennen: je beleeft de stad als nooit tevoren.

Deze game is bij uitstek geschikt voor jong én oud: gezinnen met kinderen vanaf 6 jaar, dagjesmensen, toeristen, vriendengroepen, bedrijfsuitjes of juist alleen. ‘Lost in Time Amsterdam’ kun je spelen door bij Tours & Tickets in Amsterdam een iPad te huren waarop de game is voorgeïnstalleerd, of door deze te downloaden.”

Waarom dit initiatief?

“We hebben voor de steden Utrecht en Amersfoort al edities ontwikkeld en we ontvangen  veel enthousiaste reacties van spelers. De Amsterdam-editie is voor ons een grote release: deze versie is prachtig geworden en we verwachten dat duizenden gezinnen, dagjesmensen én Amsterdammers deze boeiende game met veel plezier gaan spelen. De Amsterdamse versie voor ons het begin van verdere uitrol naar andere grote steden in Nederland én daarbuiten.”

Hoe werkt het?

“Je wordt meegenomen in het meeslepende verhaal van de hacker Thijmen (gespeeld door Alex Hendrickx, onder andere bekend van de TV series ‘Spangas’ en ‘Achtste Groepers Huilen Niet’), die de geschiedenis wil veranderen. Hij heeft een iPad gestolen die door de professor (gespeeld door cabaretier Freek de Jonge) is omgebouwd tot een tijdmachine. Hij reist met deze tablet door de tijd en hierdoor verandert hij de geschiedenis. Hij realiseert zich echter niet dat dit gevaarlijk is voor zijn toekomst, en de toekomst van iedereen in het heden.

De spelers van de game krijgen van de professor ook een tijdmachine én een duidelijke taak: vind Thijmen, ontdek zijn motieven en herstel de tijd. De spelers zien op de iPad een kaart van het centrum van Amsterdam met een aantal markeringspunten. Dat kunnen ‘tijdspoorten’ zijn, waar je terugreist naar het verleden, maar ook oude kranten of informatie over historische gebouwen en personen.

De spelers navigeren met de iPad in hun handen door de stad om op deze locaties tijdspoorten te openen, minigames te spelen, informatie te verzamelen of films te kijken en zo punten te verzamelen om zo hoog mogelijk in de ranking te komen. Ook nemen de professor en Thijmen regelmatig contact op met de spelers om ze opdrachten of aanwijzingen te geven. De game-ervaring en het verhaal zijn zo meeslepend, dat omstanders niet raar op moeten kijken als er mensen met een iPad in de hand voorbij komen rennen.”

https://vimeo.com/97761202

Wat zijn de belangrijkste facts?

“Tot en met 4 juli 2014 is de Amsterdam-editie (als in-app purchase) gratis te downloaden vanuit de Lost in Time app, die ook gratis is te downloaden in de App Store.

Na deze periode kost de game als download 9,95 euro of huur je, vanaf 29 juni, een iPad met de game erop voor 17,95 euro bij Tours & Tickets in Amsterdam. Voor het huren is reserveren verplicht via de website van Lost in Time. Ook informatie over het inzetten van Lost in Time als bedrijfsuitje is te vinden via de website. Lost in Time werkt op iPads 2 en nieuwer, die voorzien zijn van GPS-functionaliteit (dit zijn alleen de ‘cellular’ versies waar een sim-kaart in kan). Lost in Time heeft overigens die dataverbinding niet nodig om te downloaden of om te spelen.”

Wie is er bij betrokken?

“Lost in Time is geproduceerd door Tempeest, een jonge Nederlandse start-up, ontstaan in 2011 uit een samenwerkingsverband tussen vijf creatieve bedrijven. In haar korte geschiedenis is Tempeest met de game ‘Lost in Time’ al diverse keren finalist of winnaar geweest bij een aantal belangrijke awards, zoals bij de Dutch Game Awards, de Creative Business Cup en de City Marketing Innovatie Award.”