Gespot

Love.holland.com: Brengt toeristisch Nederland in beeld

0

Op platform love.holland.com vind je de mooiste foto’s en video’s van Nederland die inwoners en bezoekers delen. Zo brengt love.holland.com toeristisch Nederland in beeld. Conrad van Tiggelen, directeur Destinatiemarketing NBTC, initiatiefnemer, vertelt.

Wat is het?

Love.holland.com is een platform (of een live mashup) waarop inwoners en bezoekers van ons land hun mooiste foto’s en video’s van Nederland kunnen delen. Op love.holland.com zijn vanaf 29 juni alle foto’s die getagd zijn met #loveholland, of een variant daarop met provincie (#lovefriesland), stad (#loverotterdam, #love020) of toeristische bezienswaardigheid (#lovemadurodam) te zien.”

Waarom dit initiatief?

“Nederland is een prachtbestemming. De Nederlander kent zijn land zelf het beste en deelt dit al actief op social media door het posten van foto’s. Wij bundelen alle mooie foto’s en video’s van Nederland die getagged zijn met #love.. op het platform. Niet alleen steden en provincies, maar ook musea, toeristische attracties en landelijke evenementen worden in beeld gebracht. Zo brengen we de diversiteit van ons land in kaart en krijg je een mooi totaalbeeld van Nederland. Binnenkort wordt er ook een Engelstalige variant gelanceerd. We zetten het platform in om potentiële bezoekers de typisch Nederlandse sfeer te laten proeven voordat ze ons land bezoeken. Om ze zo te enthousiasmeren naar Nederland te komen en de unieke sfeer ook daadwerkelijk te beleven.”

Hoe werkt het?

“Meedoen is eenvoudig! Stap 1: Maak een Mobypicture of Twitter account aan. Heb je al een account, log dan direct in. Mobypicture is een platform waarmee je gemakkelijk foto’s en korte filmpjes met één druk op de knop van je mobiele telefoon of via de site kunt plaatsen op diverse sociale netwerken. Stap 2: Plaats jouw tweets of foto’s van een bepaalde locatie of gebeurtenis met de tag #LoveHolland. Hoe specifieker de regio, hoe beter wij de foto een plek kunnen geven op de site. Je mag dus in plaats van #LoveHolland ook #love020 voor Amsterdam, #lovenoordbrabant voor Noord Brabant, et cetera gebruiken. Alle #love… tags met een stadsnaam, netnummer of provincienaam komen direct samen op love.holland.com.”

 

Wat zijn de facts?

“Zijn er nog niet, we zijn pas net gelanceerd. Maar de algemene Moby-facts: dagelijks worden er gemiddeld zo’n 25-50.000 beelden geplaatst op Moby. Door #loveholland of varianten daarop te bundelen, breng je Nederland in beeld door de ogen van de inwoners en bezoekers, en dat geeft een uniek beeld. In Zeeland zijn lokale Mobypicture gebruikers al ruim een jaar actief met het in beeld brengen van hun provincie. Door dit platform kan iedereen bijdragen aan de toeristische promotie van Nederland door foto’s en video’s van Nederland op Mobypicture toe te voegen.”

Wie is betrokken?

Love.holland.com is ontwikkeld door het Nederlands Bureau voor Toerisme & Congressen (NBTC) en Mobypicture.”