Gespot

MAD Company: Datingcommunity voor single ouders

0

Een ontmoetingsplek voor alleenstaande ouders. Een gesprek met Mariette Fehmers over MAD Company.

Wat doet de site?

“De naam MAD Company is een site voor alleenstaanden met kinderen en voor singles met een (stief)kinderwens. MAD staat voor Moms And Dads en Company staat voor het gezelschap van mamma’s en pappa’s. een mix tussen community- én dating site.”

Waarom deze site?

“De grote groep single parents in Nederland (500.000) ervaart op reguliere datingsites vaak dat het hebben van kinderen een ingewikkeld gedoe is. Vragen als: wil je wel of geen kids, kinderen geen bezwaar, zijn allemaal zaken waar andere sites een gedoe van maken. Bij MAD Company wéét je dat er kids in het spel zijn. Deze vanzelfsprekendheid schept direct een band. Waar andere sites als gemeenschappelijke deler ‘hoger opgeleid’,  ‘mooi’, of ‘christelijk’ hebben, heb je bij MAD ‘kinderen’.  Kinderen geen bezwaar komt bij ons niet voor. Integendeel.”

Hoe werkt de site?

“Als je net alleen bent komen te staan, helpt de Vraagbaak je door de eerste praktische zaken heen. Je vindt er informatie over alimentatie, omgangsregeling, ouderschapsplan et cetera. Zaken waar je hoofd totaal niet naar staat als je net uit elkaar bent maar die wél geregeld moeten worden.

Als je de praktische zaken weer op de rit hebt, kun je dankzij de community faciliteiten weer een beetje lol en plezier gaan maken. Er is een online magazine, je kunt krabbels schrijven in elkaars gastenboeken, er is de chat, en er zijn vele groepen door de leden zelf opgericht (van Kunstliefhebbers tot Music Lovers en Zeilfanaten tot Bourgondiërs). En dan kun je langzaam aan weer eens aan daten gaan denken. Daarvoor bestaat de mogelijkheid om privéberichten te verzenden, te chatten en te privé chatten.”

 

Wat zijn de facts?

“MAD is live sinds januari 2010. In de maand april hadden we 12.000 bezoekers, 850 leden, 6 stelletjes 😉 en 19 groepen. Bijzonder is dat de groepen zeer actief zijn. Er worden al allerlei uitjes georganiseerd door de leden zelf. Er wordt gezeild, gebowld en de dierentuin Blijdorp is al bezocht. En er hebben al vele borrels plaatsgevonden. Naast liefdeskoppels ontstaan er dus ook vele vriendschappen.

Vanaf 1000 leden gaan we lidmaatschap vragen voor 19,95 per kwartaal, 49, 95 per jaar. (In vergelijking met andere datingsites goedkoop en dat is een bewuste keuze. Als single parent is het leven dubbel zo duur en we vinden dat iédereen lid moet kunnen worden: +/- 5 euro per maand is dan een bedrag dat je kunt missen. Een aantal opties blijven overigens gratis: de Vraagbaak, 1 bericht per dag en het magazine (met relevante informatie, columns, blogs en filmpjes) blijven gratis. Voor 5 euro per maand heb je de volgende faciliteiten: een eigen gastenboek, de (privé) chat, toegang tot de groepen, en kun je onbeperkt berichten sturen en foto’s uploaden.”

Wie maakt de site?

“
Ik, Mariette Fehmers, zit samen met Ruben Brands achter MAD. Ik werk er fulltime aan, Ruben is mijn compagnon en  technische back-up. We hebben ons kantoor op het Damrak in Amsterdam. MAD Company is een BV.”