Gespot

Managementboek app: Voor management inspiratie

0

De Managementboek app biedt een combinatie van winkel en inspiratie. Zo kun je het volledige aanbod van Managementboek bekijken en bestellen. Daarnaast beluister je via deze app ook podcastinterviews met topauteurs. Kees Visser vertelt.

Wat is het?

“Met de Managementboek app kun je op ieder gewenst moment het volledige aanbod van Managementboek bekijken en bestellen. Verder biedt de app de nodige inspiratie door de gratis te beluisteren podcastinterviews met topauteurs.”

Waarom dit initiatief?

“Door de opkomst van smartphones zien we de app als een logische toevoeging aan de service die we business professionals al bieden. Apps gaan een steeds grotere rol innemen op plekken waar je normaal je klanten niet bereikt. Onze uitdaging is om iemand die een verloren moment heeft, iets extra’s te bieden. In de vorm van een boek, podcastinterview, nieuws of andere vorm van content.
De app biedt een combinatie van winkel en inspiratie. Vanuit de specialistenrol op het gebied van Managementliteratuur, kan Managementboek de juiste informatie bieden, op het juiste moment en via het juiste kanaal.”

Hoe werkt het?

“Gebruikers van de app kunnen boeken zoeken, of bladeren op rubriek, bestseller top 100, aanbiedingen of nieuw verschenen boeken. De openingspagina toont meteen een aantal aanbevelingen, waarbij rekening wordt gehouden met de door de klant eerder bestelde boeken via deze app.
Naast het bestellen van de boeken kun je de nodige inspiratie opdoen door direct gratis podcastinterviews met auteurs te beluisteren. Tenslotte bedienen we de klant met nog meer aanvullende content: per product wordt uitgebreide informatie getoond, zoals een samenvatting, informatie over de auteur en beoordelingen van anderen.”

 

Wat zijn de facts?

“De Managementboek app is sinds 16 juni beschikbaar in de Android Market. In de eerste week werd de app al ruim 200 keer door Android gebruikers gedownload.
In oktober 2010 kwam Managementboek als eerste webwinkel in Nederland met deze app voor het iPhone platform. De applicatie wordt maandelijks zo’n 600 keer per maand gedownload en er zijn bijna 1000 bestellingen geplaatst via deze applicatie.
Naast deze apps wordt momenteel volop gewerkt aan de ontwikkeling van een iPad e-reader app, waarmee e-books eenvoudig en direct in je boekenkast staan.

Managementboek is specialist op het gebied van Managementliteratuur en biedt de klant een gidsfunctie in deze veelheid aan content. We willen de klant inspireren en context bieden, in verschillende vormen en via alle kanalen die ertoe doen.”

Wie is er betrokken?

“Managementboek werkt voor het ontwikkelen van apps nauw samen met Mobile Company.”