Gespot

Mash Machine: Interactief muziekentertainment voor evenementen

0

De Mash Machine biedt interactief muziekentertainment. Het is een tool om je consument, gast of bezoeker een beleving mee te geven die ze zullen onthouden. Dit alles kun je creëren binnen de context van jouw merk, omdat de machine volledig te branden is. Gegarandeerd een hit! De Mash Machine was ook een grote hit op de Web Summit in Dublin, waar de ondernemers een extra grote stand hadden. Thijs de Vos & Gillian te Nijenhuis, initiatiefnemers van Mash Machine, vertellen.

Wat is het?

“De Mash Machine is een interactief muzieksysteem waarbij je op een laagdrempelige manier de mooiste liedjes kunt maken. De combinatie van geluid, aanraking en visuele prikkels komen samen bij het spelen met de machine. Door verschillende elementen op een interface te mixen is het voor iedereen mogelijk om muziek te maken en een DJ-beleving te ervaren. De machine is in te huren voor een beurs of ander evenement, en omdat hij helemaal te branden is, past hij binnen vrijwel ieder concept.”

Waarom dit initiatief?

“Muziek is de meest gesproken taal ter wereld, iedereen heeft wel iets met muziek. Maar ook echt zelf muziek maken is niet voor iedereen weggelegd. Door de Mash Machine is het nu wel mogelijk: iedereen kan muziek maken! Het gaat om de beleving en interactie die gecombineerd wordt met fun. Vanuit deze overtuiging zijn wij op zoek gegaan naar vormen van experiential marketing.”

Hoe werkt het?

“De interface reageert op aanraking van 40 afzonderlijke blokjes, waarmee je een nieuwe muziekcreatie kunt maken. Om het te gebruiken is er ook maar één regel: combineer verschillende gekleurde blokjes op de interface. Om de beleving nog beter en leuker te maken, kun je de individuele blokjes over de interface verplaatsen waardoor er speciale effecten ontstaan. Zo is de interface voorzien van verschillende filters: hoge en lage tonen vervormen, delays (echo), uit/inschakelen van blokjes en een synthesizer. Door de verschillende effecten kan iedereen zijn eigen skills showen. Om de machine helemaal te laten passen bij een merk, kunnen we de blokjes ook vervangen door verschillende voorwerpen. Een voorbeeld hiervan kun je op de foto’s zien.”

Accepteer cookies

Wat zijn de belangrijkste facts?

“Begin dit jaar hebben we Mash Machine gelanceerd in de eventbranche. Sindsdien hebben we voor een verscheidenheid aan opdrachtgevers gewerkt. Zo hebben we op evenementen van onder andere KLM, Phone House, ICI Paris, ABN-AMRO, Microsoft, Sligro en Sanoma gestaan.”

Wie is er bij betrokken?

“Begin 2014 zijn wij Interactive Concept gestart. De technische ontwikkeling van de Mash Machine is gedaan door een internationaal team, genaamd the Mo’joes. Na het eerste contact met dit team, zagen wij meteen mogelijkheden om dit product te introduceren in de Benelux. De Mash Machine is geïntegreerd als eerste concept in ons bedrijfsplan en we zijn momenteel als exclusieve partner verantwoordelijk voor de markt in de Benelux.”

Mash Machine op de Web Summit Dublin 2014

“Na de oprichting van van Interactive Concept eerder dit jaar, hebben we onze peilen gezet op het in de markt zetten van de Mash Machine. Om een nog groter platform te krijgen voor deze innovatie op het gebied van interactief entertainment, hebben we de Web Summit benaderd. Na verschillende selectierondes en online interviews kregen we de mogelijkheid om als startup drie dagen te exposeren. Een geweldige kans op dé techbeurs van het jaar. Deze hebben we dan ook met beide handen aangegrepen.

Tijdens de Web Summit hebben we echt geen moment stil gestaan. Het animo was enorm en het stond vaak vijf rijen dik voor onze stand. Wij hebben de Web Summit, en alles er omheen, als zeer nuttig ervaren. We hebben enorm veel nieuwe leads, belangrijke contacten opgedaan en vooral ook veel lol gehad!”