Gespot

Mijnsneeuw gadget: Wintersport op Facebook

0

Laat je vrienden weten waar je op wintersport gaat. Een gesprek met de redactie van Mijnsneeuw over de Mijnsneeuw Facebook gadget.

Wat doet de widget?

“Met de Mijnsneeuw Facebook applicatie kunnen vrienden niet alleen aan elkaar vertellen wanneer, waar en met wie ze gaan skiën of snowboarden, er is ook meteen te zien wat de actuele sneeuwhoogte en de weersvoorspelling in deze plaats is. De wintersportapplicatie voor Facebook is sinds vrijdag gratis beschikbaar in het Nederlands en in het Engels.”

Waarom deze widget?

“De applicatie is ontwikkeld voor iedereen die van wintersport houdt. Wat inspireerde is dat veel mensen voor ze op vakantie gaan, regelmatig online gaan kijken hoeveel sneeuw er al ligt en wat de weersvoorspelling is. Ook is het leuk om ervaringen van anderen te lezen en je eigen ervaringen te delen.

De reden dat deze gadget speciaal voor social network sites zoals Facebook is ontwikkeld, is dat meer en meer mensen lid zijn van deze community en via Facebook met elkaar communiceren. Daarnaast kregen we regelmatig het verzoek van wintersporters om de gadget na Hyves, Myspace, Hi5 en Orkut ook beschikbaar te maken in Facebook.”

Hoe werkt de widget?

“Na het invullen van een aantal gegevens, zoals wintersportbestemming, of je gaat skiën of snowboarden, datum van aankomst en vertrek en uiteraard de vrienden met wie je op vakantie gaat, wordt de gadget op je Facebook geplaatst. Ook je vrienden krijgen een bericht te zien op hun “Facebook-Wall” bijvoorbeeld het bericht: “Over 34 dagen ben ik aan het skiën in Val Thorens”. Uiteraard kunnen zij vervolgens ook de applicatie plaatsen, zowel in het nederlands als in het engels.

In de Applicatie kunnen je Facebook vrienden ook lezen wat anderen van deze bestemming vinden. Uiteraard is het mogelijk je eigen mening toe te voegen en deze hierdoor te delen met anderen. Deze ervaringen zijn vervolgens ook te lezen op de website van Mijnsneeuw en in het Engels op Myslopes. Daarnaast biedt de “Wie is Waar” tab de mogelijkheid om te zien welke andere Facebookers in dezelfde periode naar jouw wintersportbestemming gaan, en wie er in het verleden reeds geweest zijn.”

 

Wat zijn de facts?

“De gadget blijkt erg populair op alle verschillende social networks op Hyves, Facebook, Myspace, Hi5 en Orkut is de Widget inmiddels meer dan 3000 keer geplaatst. Ook op hyves is de gadget nog steeds te plaatsen.”

Wie heeft de widget gemaakt?

“De Facebook gadget is ontwikkeld door het team Mijnsneeuw in Amsterdam. Een team van 4 enthusiaste wintersporters die de komende winter veel in de sneeuw te vinden zullen zijn.”