Gespot

Momice: Alle communicatie rondom een event in 1 tool

0

Momice gelooft in gebruiksvriendelijke en professionele evenement communicatie en lanceert een online tool om evenement communicatie makkelijker te maken. Rutger Bremer, Managing Director Momice, vertelt.

Wat is het?

"Bij het organiseren van evenementen is het belangrijk dat de communicatie met de bezoekers goed verloopt. Zo nodigt de organisator van een evenement de bezoekers uit, kunnen bezoekers zich registreren en is het belangrijk dat de bezoekers steeds goed geïnformeerd worden over het evenement zelf. Deze hele communicatiestroom rondom evenementen komt samen bij Momice.

Vanuit de website bouwt een organisator zijn eigen mobiele event site en is de registratie- en uitnodigingsmodule eenvoudig te beheren. Vanuit één centraal punt informeert hij de bezoekers op een professionele en duidelijke manier via hun smartphone of tablet. Het onderscheidende design en de gebruiksvriendelijkheid maken de tool toegankelijk voor elke evenementorganisator.

Van interne businessmeeting, golfdag of bruiloft tot aan tentoonstellingen en congressen; Momice is toepasbaar op ieder evenement. De naam Momice is afgeleid van de term ‘Mobile site for MICE’ en richt zich met de online tool op alle organisatoren die werkzaam zijn in de MICE-branche. Met de mobiele evenementen website heeft de bezoeker altijd alle informatie bij de hand en blijft hij up-to-date van de laatste ontwikkelingen van het evenement."

Waarom dit initiatief?

"Momice is ontwikkeld door twee event-professionals met veel ervaring in de internationale evenementenbranche. Als organisatoren van evenementen hadden wij dagelijks te maken met verschillende communicatiemiddelen, die erg verschilden in gebruiksvriendelijkheid. Voor elk communicatietraject had je een ander systeem nodig. Dit zorgde ervoor dat het veel tijd kostte, het onnodig duur werd en het erg complex werd om alle systemen naast elkaar te gebruiken. Daarom hadden wij behoefte aan een vriendelijke, eenvoudige tool, die de totaal oplossing bood. Met Momice willen we bewijzen dat goede evenement communicatie niet ingewikkeld en duur hoeft te zijn."

Hoe werkt het?

"Na inloggen doorloopt de organisator vijf stappen om een mobiele event site te maken. In deze stappen zijn alle gewenste functies zelf samen te stellen. Van programma-overzicht en speakernotes tot Twitterfeed en navigatie naar het evenement; alle onderdelen voor goede communicatie met de bezoekers zijn aanwezig en naar eigen wens in te vullen. Ook is de mobiele event site geheel te maken in de stijl van het evenement. Logo’s en foto’s kunnen geüpload worden waardoor de huisstijl van het evenement wordt verweven in de mobiele website.

Nadat de mobiele event site gemaakt is, breng je de bezoekers van het evenement op de hoogte met de uitnodigingsmodule. Door de registratiemodule in te zetten kunnen de bezoekers zich voorafgaande aan het evenement registreren en is het voor de organisator duidelijk wie en hoeveel mensen er worden verwacht.

We gaan zo ver in de gebruiksvriendelijkheid, dat de tool in acht talen beschikbaar is. Elk evenement kan gepubliceerd worden in maximaal drie talen. Bezoekers kunnen op deze manier altijd geïnformeerd worden in hun voorkeurtaal. Hierdoor is Momice wereldwijd inzetbaar.

De kosten voor evenement communicatie lopen vaak hoog op, maar met Momice heb je voor €350,- (excl. BTW) al een eigen branded mobiele website. De mobiele event site is voor iedereen geheel gratis uit te proberen tot er over wordt gegaan op publiceren. Op deze manier kan iedereen bekend worden met de tool zonder dat je gelijk over gaat op betalen. Het is zelfs mogelijk om de gratis versie met andere te delen om de mobiele website te laten zien voordat de site gepubliceerd wordt."

http://vimeo.com/70780693

Wat zijn de belangrijkste facts?

"De tool is begin juli live gegaan in een gratis Bèta versie. Sindsdien hebben tientallen bedrijven al event sites aangemaakt. Twee september zijn we officieel live en in deze maand draaien al tientallen event sites voor diverse multinationals, evenementen bureaus en leveranciers uit de evenementenbranche."

Wie is er bij betrokken?

"De roots van Momice liggen in Nederland. We hebben een kantoor in Amsterdam maar hebben wereldwijd een sales team die Momice enthousiast aan het promoten is."

Bron:   Momice  - Download