Gespot

MoneyBird app: Mobiel overzicht van je facturen

0

Maak en verstuur onderweg je facturen. Een gesprek met Edwin Vlieg over de MoneyBird iPhone app.

Wat doet de applicatie?

“De iPhone applicatie van MoneyBird geeft je toegang tot factuur informatie in je MoneyBird account. Hiermee heb je overal een volledig overzicht van je facturen bij hand. Het is onder andere mogelijk een lijst met openstaande facturen op te vragen zodat je altijd weet waar je aan toe bent

Het tweede belangrijke voordeel van de iPhone applicatie is de mogelijkheid om mobiel facturen te maken en te versturen. In de trein terug vanaf een klant kan je direct een factuur sturen. Dit scheelt tijd en zorgt ervoor dat je sneller je geld krijgt.”

Waarom deze applicatie?

“MoneyBird is een web applicatie, dit betekent dat je al je facturen in de cloud hebt staan. Op deze manier heb je overal een volledig overzicht van de status van facturen en kun je optimaal communiceren met klanten. Toch zagen wij dat veel ondernemers ook vaak onderweg zijn en vaker hun mobiele telefoon gebruiken. Uit vragen van klanten begrepen wij dat een iPhone applicatie een welkome uitbreiding op onze web applicatie zou vormen. Met deze iPhone applicatie is MoneyBird het eerste Nederlandse online factuurprogramma dat ook mobiel te gebruiken is.”

Hoe werkt de applicatie?

“De applicatie is gratis te downloaden via de App Store van Apple. Vervolgens is het noodzakelijk om eenmalig een MoneyBird account aan te maken en deze te koppelen met de iPhone. Hierna worden alle gegevens uit het MoneyBird account gesynchroniseerd met de iPhone applicatie. Wanneer je een nieuwe factuur maakt of een betaling registreert, is dit ook rechtstreeks te zien in de web applicatie.”

 

Wat zijn de facts?

“Inmiddels maken ruim 6000 ondernemers dagelijks gebruik van MoneyBird voor het versturen van facturen. Minder dan een week na de lancering van de iPhone applicatie hebben al ruim 200 gebruikers hun iPhone gekoppeld aan hun MoneyBird account. Er vanuit gaande dat lang niet al onze gebruikers een iPhone in hun bezit hebben, zijn we zeer tevreden met dit resultaat! We krijgen veel positieve feedback binnen en zullen in de toekomst de applicatie blijven verbeteren.

De iPhone applicatie bieden we gratis aan voor ondernemers. Een MoneyBird account is gratis te gebruiken tot drie facturen per maand. Voor een onbeperkt account betaal je €10 per maand.”

Wie maakt de applicatie?

“De MoneyBird iPhone applicatie is volledig ontwikkeld door het vaste MoneyBird team, bestaande uit drie man: Joost Diepenmaat, Berend van Bruijnsvoort en mijzelf.”