Gespot

MoneYou: Sparen op Facebook

0

Als een van der eersten ter wereld heeft MoneYou Sparen op Facebook geïntroduceerd. Deze app maakt het mogelijk om je spaargeld veilig en eenvoudig te beheren op Facebook. Koos van der Veen, commercieel directeur van MoneYou, vertelt.

Wat is het?

“Met Sparen op Facebook van MoneYou kunnen consumenten nu vanuit het populaire sociale netwerk een spaarrekening openen en volledig beheren. De financiële doe-het-zelver kan via Facebook papierloos een spaarrekening aanvragen, spaargeld overmaken en het spaarsaldo bekijken. Daarnaast kan de spaarder binnen het sociale netwerk spaardoelen aanmaken, namen van doelen toevoegen en berekenen wanneer het spaardoel bereikt is. Vanzelfsprekend kunnen deze doelen ook gedeeld worden met Facebookvrienden.”

Waarom dit initiatief?

“MoneYou wil aanwezig zijn waar de moderne consument zich bevindt. En dat is naast de website en mobiele applicaties ook op sociale netwerken. We introduceerden als eerste een SpaarApp op alle belangrijke mobiele platformen en zien nu ook in Facebook een omgeving waar mensen veilig, eenvoudig en snel hun spaarzaken kunnen regelen. Daarnaast is het traditionele sparen aan het veranderen. Daarom integreerden we eerder al doelsparen, mobiel sparen en social media in onze spaarapplicatie. Sparen op Facebook is hierop een vervolg.”

Hoe werkt het?

“Iedereen die een spaarrekening bij MoneYou heeft, kan Sparen op Facebook. Een klant gaat naar de Facebookpagina van MoneYou en kiest daar voor Sparen op Facebook. Vervolgens logt de klant in met zijn MoneYou gebruikersnaam en wachtwoord. Dit zijn dus dezelfde gegevens als hij of zij zou gebruiken om in te loggen op de Persoonlijke pagina van MoneYou of om in te loggen op de Apps. Als je bent ingelogd, zie je een overzicht van je rekeningen bij MoneYou. Van deze rekeningen zie je het saldo en de laatste 10 bij- en afschrijvingen. Je kan een spaardoel aan je rekening koppelen door je rekening een eigen naam te geven, aan te geven welk bedrag je denkt nodig te hebben om je doel te behalen en notificaties instellen. Verder kan je je gegevens, zoals bijvoorbeeld je adresgegevens, wijzigen en heel eenvoudig een extra rekening openen. Consumenten die nog geen klant zijn kunnen ook via Facebook een rekening aanvragen.

 

Wat zijn de facts?

“We hebben overwegend positieve reacties ontvangen en dat zagen we na de introductie ook direct terug in het aantal likes op onze Facebookpagina. Wel kregen we wat vragen over de veiligheid. Voor alle duidelijkheid, feitelijk is Sparen op Facebook een op zichzelf staande MoneYou applicatie binnen de Facebook omgeving. Dit betekent allereerst dat een klant met zijn MoneYou inloggegevens moet inloggen om toegang te krijgen tot Sparen op Facebook.

Door de applicatie in eigen beheer te hebben én in de beveiligde omgeving van MoneYou, is Sparen op Facebook net zo veilig als sparen via onze website. Vanuit de applicatie is er geen communicatie of gegevens uitwisseling met Facebook. Hierop is één uitzondering: het delen van een spaardoel. Maar de gebruiker heeft hiermee zelf volledige controle over wat hij wel of niet deelt met zijn volgers.”

Wie is er betrokken?

“Vanuit MoneYou als opdrachtgevers onze communitymanager, productmanager sparen en brand- en communcatiemanager. Sharewire heeft de applicatie gebouwd en PR bureau Coopr heeft de productintroductie verzorgd.”