Gespot

My CheapTickets: Vliegtickets boeken via iPhone

0

Via de iPhone-app My CheapTickets kun je mobiel vliegtickets vergelijken, boeken en betalen. Lieke Fransen, brandmanager van Cheaptickets, vertelt.

Wat is My CheapTickets?

“Via de iPhone-app My CheapTickets kunnen consumenten alle tarieven van lijndienstvluchten en lowcostmaatschappijen wereldwijd zoeken, vergelijken, boeken en betalen. Na het boeken ontvangt de klant binnen 5 minuten een e-ticket en wordt vervolgens automatisch aangemeld voor de gratis vluchtnotificatiedienst, om zo continue op de hoogte te blijven van wijzigingen in het vluchtschema. In een apart overzicht worden ook de beste deals naar de meest populaire bestemmingen gepresenteerd.

Waarom dit initiatief?

“Steeds meer mensen oriënteren zich via hun tablet en mobiel op vliegtarieven. Van dit mobiele bezoek is ongeveer 90% via iPhone of iPad. De eerste versie van onze iPhone-app bood al reisinformatie aan na boeking van een vlucht. Door mobiel boeken nu ook mogelijk te maken via de app maken we het boeken van tickets nog eenvoudiger voor een breed publiek.”

Hoe werkt My CheapTickets?

“In het scherm “Vliegtickets boeken” kunnen allereerst de gewenste bestemming en reisdata ingevuld worden. De app toont vervolgens alle vluchtmogelijkheden met tarief in een overzicht. Na een keuze gemaakt te hebben voor de gewenste vlucht, wordt het vluchtschema getoond en vult de klant reizigers- en contactgegevens in. Vervolgens wordt voor de gewenste betaalmethode gekozen om het ticket te betalen, via iDeal, creditcard of PayPal. Na controle van de gegevens ontvangt de klant een bevestiging van het ticket en het e-ticket per mail. Voor het activeren van de vluchtnotificatiedienst ontvangt de klant een sms met een inlogcode, die in de app ingevuld moet worden. Vanaf kort voor vertrek wordt de klant zo op de hoogte gehouden over de vluchtinformatie.”

 

Wat zijn de facts?

“De app zien wij als een extra afzetkanaal voor de verkoop van onze vliegtickets. Bovendien is de vluchtnotificatiedienst voor ons een tool om ook na het online boeken in contact te blijven met onze klanten. De huidige versie wordt momenteel verder geoptimaliseerd met zaken als: inloggen met een profiel, vereenvoudiging van het betaalproces, toevoeging van autohuur, hotels en andere cross-sell producten. Op deze manier bieden wij onze klanten ook via hun mobiel volledige service aan. Naast het doorontwikkelen van de iPhone-app, werken we verder aan een app voor Android. We zien dat de app nu bijna 25.000 keer is gedownload en er worden enkele boekingen per dag gemaakt. De ervaring die we daarbij opdoen gebruiken we om de app verder te optimaliseren.”

Wie is er betrokken bij My CheapTickets?

“De ontwikkeling van de app hebben we intern voorbereid met onze designers en de afdeling IT. Gezamenlijk hebben we de look and feel en de functionaliteiten van My CheapTickets bepaald. De technische realisatie is uitbesteed aan twee partijen: Sound of Data en Gateway.”