Gespot

myJINI: Slimmer rijden en sparen voor cadeau’s

0

Mobiliteitsdienst myJINI heeft een app uitgebracht waarmee automobilisten inzicht hebben in hun rijgedrag. Ook krijgen zij toegang tot rittenadministratie, en ze kunnen eenvoudig aangeven of gereden ritten zakelijk of privé zijn. Dirk Grevink, initiatiefnemer van myJINI, vertelt.

Wat is het?

“myJINI verbetert de bewustwording van automobilisten en stimuleert veiliger en slimmer rijden. Door gegevens over rijgedrag inzichtelijk te maken in de app, wordt de automobilist zich bewuster van zijn rijstijl en is eerder geneigd die aan te passen.

Daarnaast beloont myJINI zuinig en veilig rijgedrag met JINI$. Leden die kiezen voor de optionele Allsecur autoverzekering of voor Spitsmijden Rotterdam, kunnen hun verdiende JINI$-saldo terugzien in de app. Ook bevat de app een speciale module voor rittenadministratie. Gebruikers kunnen gereden ritten direct classificeren als zakelijk of privé. Handig voor een kostendeclaratie of de boekhouding.”

Waarom dit initiatief?

“Beloning en inzicht in eigen rijgedrag blijken een stimulans te zijn om blijvend de rijstijl aan te passen. Dit blijkt bijvoorbeeld uit eerdere spitsmijdingsprojecten in de regio Rotterdam. Hierbij worden automobilisten die de spits mijden financieel beloond. Dankzij deze financiële prikkel bedenken deelnemers allerlei manieren om de spits te vermijden of kiezen een alternatief vervoersmiddel.

Deze gedragsverandering blijkt in veel gevallen blijvend te zijn: een significant percentage van de deelnemers blijft na afloop van de spitsmijdingsprojecten de spits vermijden. myJINI biedt daarbij een breed scala aan diensten gekoppeld aan het rijgedrag.”

Hoe werkt het?

“Deelnemers pluggen de myJINI-connector in hun auto, daarmee worden rijgegevens opgeslagen. De connector registreert hoe hard je remt, optrekt, en waar en wanneer je hebt gereden. Met veilig en zuinig rijgedrag zoals langzaam optrekken, de auto laten uitrollen in plaats van hard remmen en het mijden van gevaarlijke tijdstippen als de spits, verdien je JINI$. Deze spaarpunten kun je besteden in de myJINI-webshop. Daar heb je keuze uit verschillende artikelen. Je kunt de punten ook omzetten in voordeel op tanken via de speciale tankpas van Shell.”

http://vimeo.com/108703240

Wat zijn de belangrijkste facts?

“myJINI heeft intussen meer dan 1.000 leden. Iedereen die lid is of dit wordt, kan gratis gebruik maken van de app. Zo heb je altijd je persoonlijke dashboard bij de hand en direct inzicht in je rijgegevens.”

Wie is er bij betrokken?

“myJINI is een initiatief van BNV Mobility. BNV Mobility levert al sinds 2010 innovatieve mobiliteitsoplossingen. Zij creëren complete oplossingen die de bereikbaarheid, leefbaarheid en verkeersveiligheid van mensen daadwerkelijk bevorderen. Door gedragsverandering op een positieve manier te stimuleren, dragen zij bij aan het optimaal rendabel maken van de infrastructuur.”

Bron:   myJINI  -  Download