Gespot

MyRoll-app: Organiseer de fotoalbums op je smartphone

0

Wil je je foto’s en video’s organiseren, bekijken en delen via Facebook, Whatsapp, Twitter en e-mail? De app MyRoll herkent foto’s van hoge kwaliteit en organiseert deze automatisch op gebeurtenissen. Omri Aloni, communitymanager bij MyRoll, vertelt.

 

Wat is het?

“MyRoll is een vernieuwende fotogalerij-applicatie voor je smartphone die het organiseren, bekijken en delen van je foto’s en video’s makkelijker maakt. De app herkent foto’s van hoge kwaliteit en organiseert deze automatisch op gebeurtenissen. Bij gebruik leert de app de voorkeuren van specifieke gebruikers steeds beter kennen en speelt daar op in. De app helpt je zo mooie momenten te delen oponder andere Facebook, WhatsApp, Twitter en e-mail.”

Waarom dit initiatief?

“We zagen dat dat er veel slimme apps beschikbaar waren voor populaire smartphone-functionaliteiten als e-mail, het versturen van berichten of navigatie, maar dat de ontwikkeling van vernieuwende apps voor het beheer van je fotogallerij achterbleven. Daarom hebben we MyRoll ontwikkeld.”

Hoe werkt het?

“MyRoll gebruikt een eigen Gallery Curation Engine (GCE) om je te helpen met het delen, organiseren, ontdekken en personaliseren van foto’s en video’s. Zo kun je foto’s vanuit de galerij direct delen op bijvoorbeeld WhatsApp of een sociaal netwerk en kun je vanuit de app een Facebookalbum aanmaken. Ook kan de app mooie collages rondom gebeurtenissen samenstellen van je foto’s en video’s op je telefoon en herkent de app foto’s van hoge kwaliteit door te letten op lachende gezichten, mooie kleuren, een scherpe focus en de juiste belichting. Doordat de app je agenda items bekijkt en leert van je eerdere voorkeuren, worden de fotoselecties steeds persoonlijker en relevanter.”

Accepteer cookies

Wat zijn de belangrijkste facts?

“MyRoll (voorheen Flayvr) heeft meer dan 2 miljoen gebruikers en heeft al meer dan 1,5 biljoen foto’s geanalyseerd. De app is momenteel gratis verkrijgbaar in Apple’s AppStore, Google Play en de Amazon Appstore. Voor de toekomst zien we een business opportunity in het verbinden van MyRoll met cloud services, als een premium-model. Want ook in veel cloud services is het zoeken in en organiseren van je opgeslagen foto’s en video’s vaak nog een flinke uitdaging!”

Wie is er bij betrokken?

“Met tien man werken we elke dag vol passie aan het product. Ons team van techneuten en entrepreneurs wordt gesteund door een groep investeerders. MyRoll ontstond vanuit de persoonlijke behoefte van CEO en mede-oprichter Ron, die zich bij het zoeken naar foto’s van mooie momenten flink ergerde aan het eindeloze scrollen in albums op zijn smartphone.”

Bron:   MyRoll-app  -  Download