Gespot

NETGEAR Genie: Mobiel controlpanel voor thuisnetwerk

0

Met de NETGEAR Genie app heb je jouw thuisnetwerk in de hand. Nathan Doodkorte, NETGEAR Retail Business Unit Manager Benelux, vertelt.

Wat is NETGEAR Genie?

NETGEAR Genie is een app voor iPhone, iPad en Android, die ook al bestond voor desktops van PC en Mac. Met deze app kan de gebruiker zijn thuisnetwerk eenvoudig monitoren, beheren en herstellen vanaf een smartphone of tablet. De mobiele app kent een gebruiksvriendelijk dashboard dat eenvoudig toegang geeft tot de features van de NETGEAR WiFi-routers. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de functie voor ouderlijk toezicht, het gastnetwerk of een overzicht van het breedbandgebruik. De app bevat ook een map die een grafische weergave geeft van het volledige thuisnetwerk en waarmee op een makkelijke manier onwelkome apparatuur van buren die inloggen op jouw netwerk kunnen worden geblokkeerd of geïdentificeerd.”

Waarom dit initiatief?

“Het gebruik van diverse apparaten op thuisnetwerken neemt toe. Om dit eenvoudig te monitoren, beheren en herstellen indien nodig hebben we een succesvolle desktopversie uitgebracht. In verband met het steeds groeiende gebruik van mobiele apparaten als tablets en smartphones hebben we besloten ook een mobiele app te maken.”

Hoe werkt NETGEAR Genie?

“Een gebruiksvriendelijk dashboard binnen de app geeft toegang tot de verschillende functies van de NETGEAR WiFi-routers. Dit zijn functies als ouderlijk toezicht, controle over de apparaten die zich op het netwerk aan willen sluiten en monitoring. Met de MyMedia-feature, verandert Genie Mobile de smartphone of tablet in een DLNA-controller. Dit houdt in dat de gebruiker video’s, muziek en foto’s op zijn eigen netwerk kan opzoeken en door kan sturen naar Connected TV’s en andere DLNA-apparatuur op het netwerk.”

Wat zijn de facts?

“NETGEAR staat voor kwaliteit en innovatie. Met dit softwareplatform hebben we een tool in handen die vooral gemak en gemoedsrust moet bieden aan iedereen die minder thuis is in alle zaken rondom netwerken. Gemiddeld wordt de app, beschikbaar voor voor iPhone, iPad en Android, per gebruiker 3 keer opgestart tijdens een online sessie.”

Wie is er betrokken bij NETGEAR Genie?

“De NETGEAR Genie app is binnen NETGEAR ontwikkeld in de VS.”