Gespot

New York Pizza: Mobiel pizza bestellen

0

Onderweg via je mobiel al pizza bestellen. Een gesprek met

Accepteer cookies
Accepteer cookies

Eddy de Ridder over NewYorkPizza.nl.

Wat doet de site?

“Het grootste pizza bezorgbedrijf van Nederland is mobiel gegaan! Bestelde je eerste de lekkerste pizza’s online of telefonisch, nu doe je dat ook online met je mobiele telefoon. Op de mobiele site van New York Pizza staat gebruiksgemak voorop. Het bestellen van pizza’s, bijgerechten en drankjes gaat dan ook razendsnel. De user interface is met die gedachte ingericht: als je de site opent zie je direct de pizza’s die je kunt bestellen, met je eigen favoriet bovenaan de lijst.”

Waarom deze site?

“Het aantal mobiele internetgebruikers stijgt enorm snel. Mobiele websites zijn dus in opkomst. New York Pizza kon niet achterblijven: het werd tijd voor een mobiele versie van de bestaande bestelsite NewYorkPizza.nl. New York Pizza versterkt met de mobiele site vooral haar concurrentiepositie tegenover andere aanbieders in dezelfde branche. Verder werken de nieuwe mobiele site en bestaande website samen op hetzelfde platform.”

 

Hoe werkt de site?

“Gebruikers van vrijwel alle telefoons met internet kunnen op de mobiele website pizza’s, bijgerechten en dranken bij New York Pizza bestellen. Zij betalen daarna contant aan de bezorger. Registreren of het downloaden van een applicatie is niet nodig. Surf met je mobiele telefoon naar https://m.nyp.nl en kies een product, vul een eventuele kortingscoupon en je persoonlijke gegevens in. De rest wijst zich vanzelf.”

Wat zijn de facts?

“Sinds mei 2010 kan iedereen New York pizza bereiken via m.nyp.nl. In de eerste maand dat de mobiele site live is, wordt al 2% van de orders via de mobiele telefoon besteld. En vrijwel alle bezoekers van de mobiele site bestellen ook iets (80%).”

Wie maakt de site?

“De site voor New York Pizza is het eerste mobiele project van internetbureau Virtual Affairs, met vestigingen in Amsterdam en Sofia. Binnen dit project werkten een team van enthousiaste designers, developers, architecten en projectmanagers nauw samen met de mensen van New York Pizza.”