Gespot

NieuweWetten-app: Notificaties bij nieuwe wetten & regels voor ondernemers

0

Antwoord voor bedrijven van het ministerie van Economische Zaken heeft een NieuweWetten-app voor iPhone, iPad en Android ontwikkeld. Met deze gratis app zijn ondernemers voortaan bijtijds op de hoogte van veranderingen van Nederlandse wetten en regels. Ubbo Dijk, manager marketingcommunicatie, vertelt.

Wat is het?

“De NieuweWetten-app is een alertservice voor ondernemers. De ondernemer selecteert in de app zelf van welke onderdelen hij of zij op de hoogte wil zijn. De NieuweWetten-app laat vervolgens – net als bij nieuwe e-mail – een rood ‘alert-bolletje’ zien bij iedere verandering. Ook kan de ondernemer een zogenoemde pushnotificatie ontvangen en stuurt de app een herinnering op het gewenste moment.”

Waarom dit initiatief?

“De app is gebouwd om de dienstverlening aan ondernemers van Antwoord voor bedrijven nog een stap te verbeteren. Grote interesse onder ondernemers voor veranderende wet – en regelgeving in combinatie met een een forse stijging van mobiel bezoek aan Antwoordvoorbedrijven.nl maakte de keuze eenvoudig. Ondernemers konden via Twitter en website al op de hoogte zijn, maar krijgen nu op hun eigen mobiele toestel een alert over de eigen onderwerpen.”

Hoe werkt het?

“Nadat de app is gedownload, kiest de gebruiker de onderwerpen waarover hij of zij een alert wil ontvangen. Op basis van de XML-feed van Antwoord voor bedrijven ontvangt de gebruiker een alert binnen twee uur nadat de een wetswijziging is geplaatst op Antwoordvoorbedrijven.nl.”

Wat zijn de belangrijkste facts?

“De NieuweWetten-app is de eerste app die als Rijksoverheid-app wordt gelanceerd. Een dag na lancering was de app nummer 3 in Nederlandse iPhone-store, vandaag is de app nummer 2 in iPad-store, onder: Zakelijk > Top Gratis. Ook hebben we zeer veel positieve reacties ontvangen, vooral op de positieve tweets van ondernemers zijn we trots. De app is meer dan 1000 keer gedownload binnen twee dagen.”

Wie is er bij betrokken?

“Antwoord voor bedrijven was de opdrachtgever voor de app. Het concept is ontwikkeld door Antwoordvoorbedrijven.nl, SHIFT.nl en Smidswater.nl. Laatstgenoemde is tevens verantwoordelijk voor de ontwikkeling van de app. Dienst Publiek en Communicatie (ministerie van Algemene Zaken) is verantwoordelijk voor de publicatie van de app.”