Gespot

NightTag: Deel je uitgaansnacht met vrienden

0

NightTag maakt het mogelijk om in één ogenblik jouw uitgaansnacht te delen met vrienden. Antoinette Christou, betrokken bij de ontwikkeling van de app, vertelt.

Wat is NightTag?

“Ben je in een club, bar, bij een optreden of bij een festival en wil je dit moment delen met je vrienden? NightTag het! Met één druk op de knop laat NightTag je vrienden weten waar je bent door je geografische locatie door te geven, een foto te delen en de muziek waar je op dat moment naar luistert kenbaar te maken. De app herkent automatisch de muziek waar jij op dat moment naar luistert.”

Waarom dit initiatief?

“Het oorspronkelijke idee was om de app vorig jaar november te lanceren. Echter zagen we grotere mogelijkheden door de lancering van Facebook Timeline. Facebook Timeline en NightTag leken ons een perfecte combinatie om het voor gebruikers mogelijk te maken hun uitgaansnachten te delen met vrienden. We besloten om de lancering uit te stellen, om NightTag zo de eerste muziekherkenningsapp te maken die integreert met Facebook Timeline. Inmiddels hebben we de iPhone-app gelanceerd.”

Hoe werkt NightTag?

“NightTag maakt het mogelijk om jouw uitgaansmomenten te delen via Facebook. Je start een NightTag door een foto te nemen. Vervolgens analyseert de a[[ jouw omgeving, locatie en zowel naam van de artiest als van het nummer waar je op dat moment naar luistert. Voordat deze informatie gedeeld wordt via Facebook, kan je een bericht toevoegen of de locatie aanpassen, mocht deze niet goed herkend zijn. NightTag deelt deze gegevens vervolgens met Facebook Timeline en slaat de bijgevoegde foto op in een apart NightTag album.”

[vimeo]https://vimeo.com/35366922[/vimeo]

Wat zijn de facts?

“NightTag is net gelanceerd en is goed ontvangen. Gebruikers zijn erg positief over het uiterlijk en gebruiksgemak van de app. We zijn bezig met de ontwikkeling van een Android- en BlackBerry versie, die binnenkort gelanceerd zullen worden. We werken hard om de NightTag app simpel, intuïtief en mooi te maken en willen de app ook steeds blijven verbeteren.”

Wie is er betrokken bij NightTag?

NightTag is ontwikkeld door het reclamebureau Amsterdam Worldwide in samenwerking met Olmeca Tequila, een van ’s werelds grootste Tequilamerken.”