Gespot

Nouncy: Bouw een netwerk van online merkambassadeurs

0

Nouncy is een platform dat werkt met crowdfunding, alleen in plaats van campagnes om geld in te zamelen, draait het bij Nouncy om campagnes om social media-posts te verzamelen. Hiermee bouw je een netwerk van merkambassadeurs op en creëer je een groot bereik op social media. Stef Gallé, mede-initiatiefnemer van Nouncy, vertelt. 

Wat is het?

“Nouncy is een platform voor social media-marketing. Het werkt zoals crowdfunding, maar in plaats van geld kunnen mensen tweets en Facebook-posts doneren op jouw campagnepagina. Zodra je genoeg berichten hebt verzameld klik je op ‘Announce’ en worden alle berichten geplaatst op de timelines van jouw ambassadeurs. Jij bepaalt de link en de hashtags die in de berichten komen, maar de rest van het bericht schrijven jouw ambassadeurs zelf. In jouw Nouncy-account zie je wie jou geholpen hebben en hoeveel traffic ze voor jou gegenereerd hebben met hun posts op social media. Met elke campagne die je doet, breid je jouw netwerk van online ‘brand ambassadors’ uit.”

Waarom dit initiatief?

“Elk bedrijf of initiatief heeft mensen om zich heen die bereid zijn om te helpen om jouw boodschap te verspreiden door een bericht op hun social media-kanalen te plaatsen. Denk hierbij aan medewerkers, fans, investeerders, klanten en vrienden. Sociale media zijn erg krachtige middelen om aandacht te krijgen in de juiste markt, maar de meeste bedrijven maken hier nog veel te weinig gebruik van. Met Nouncy maken wij campagnes met ambassadeurs op social media laagdrempeliger en krachtiger.”

Hoe werkt het?

“Je maakt binnen enkele minuten gratis een campagnepagina. Zodra deze live is, kun je door de link te delen, iedereen uitnodigen om tweets en Facebook-posts klaar te zetten. Om je campagne te promoten kun je de link e-mailen, whatsappen, op je site zetten, op Facebook posten of bijvoorbeeld opnemen in je nieuwsbrief. Zodra je genoeg posts verzameld hebt, klik je op de ‘Announce’-knop. Op dat moment worden alle gemaakte berichten tegelijk gepubliceerd.”

https://vimeo.com/109437197

Wat zijn de belangrijkste facts?

“In de zomer van 2014 hebben we besloten om ons met Nouncy volledig te richten op social media-campagnes. Nouncy heeft sinds de herlancering eind oktober 2014 een paar duizend heel betrokken gebruikers. Het platform wordt onder andere gebruikt door corporates als Red Bull en V&D, startups, artiesten, creatieven, politieke partijen, game-ontwikkelaars, event-organisatoren en kickstarter-campagnes.”

Wie is er bij betrokken?

“Samen met Tim Molendijk heb ik, Stef Gallé, Nouncy opgericht. Hiervoor hebben we samen ook succesvol de startup Smart.pr opgezet.”