Gespot

OHRA app: Advies of hulp bij pech onderweg

0

Pech onderweg? OHRA biedt vanaf nu direct advies of hulp, via een nieuwe mobiele app. Miranda Aarnoudse, manager van de afdeling Online bij OHRA, vertelt.

Wat is het?

"OHRA heeft een mobiele app gelanceerd voor directe en handige hulp bij pech onderweg. Bijvoorbeeld voor snel advies of de juiste schadehulp. Met de gratis app kan ook schade in binnen- en buitenland direct mobiel geclaimd worden. OHRA is de eerste verzekeringsmaatschappij met alle producten en diensten in één applicatie. De app is beschikbaar voor Android en iOS."

Waarom dit initiatief?

"De OHRA app is de snelste manier om verzekeringszaken direct te regelen. Dit is de service die we onze klanten graag bieden op het moment dat zij dit het hardst nodig hebben. Onze klanten kunnen nu zowel thuis als op reis eenvoudig alles regelen via hun mobiel."

Hoe werkt het?

"In de OHRA app kan een OHRA-klant via 'Mijn OHRA' altijd en overal inzicht krijgen in zijn verzekeringen en bankproducten bij OHRA. Ook als u nog geen klant van ons bent, kunt u de app handig gebruiken met alle adressen en telefoonnummers voor schadehulp, het doen van aangifte of het blokkeren van uw bankpas, als die is gestolen.

De app biedt een wegwijzer die uitlegt wat te doen bij een calamiteit, schade of pech voor alle verzekeringen en bankproducten. Ook zit er een 'Click-to-call'-functie in de app waarmee klanten contact op kunnen nemen met de klantenservice, een hulpdienst in binnen- of buitenland of de ambassade. Klanten hebben daarnaast toegang tot hun gegevens in ‘Mijn OHRA’ en kunnen deze ook direct aanpassen. Tenslotte zijn alle producten van OHRA met deze app op 1 plaats gebundeld: de verzekeringen en bankproducten zoals auto-, caravan-, motor- en reisverzekering, maar ook inboedel-, woon-, kostbaarheden- en opstalverzekering of sparen, beleggen, lenen en hypotheken."

Accepteer cookies

Wat zijn de belangrijkste facts?

"De OHRA app is gelanceerd voor iOS en Android op 7 mei 2013. Sindsdien is de app 2.000 keer gedownload. Van deze 2.000 downloads was 2/3 een iOS download en 1/3 een download voor Android. Inmiddels is er via een aantal online platforms aandacht besteed aan de nieuwe OHRA app."

Wie is er bij betrokken?

"Het mobile team binnen afdeling Online van OHRA is verantwoordelijk voor de visie, interactie, vormgeving, projecteiding, analyses en interne communicatie van de app. De IT&S-afdeling van Delta Lloyd heeft de OHRA-systemen gekoppeld. The Mobile Company was verantwoordelijk voor de realisatie."