Gespot

OnlineSalsa: Alles wat je over Salsa wilt weten

0

OnlineSalsa biedt je alles op het gebied van, je raadt het al, Salsa. Van dansvideo’s tot scholen.

Wat doet de site?

“Salsa is een enorm populaire dansstijl die momenteel de wereld verovert. Hoewel er veel mensen salsa dansen, is er maar weinig online te vinden. Met OnlineSalsa willen we een one-stop-shop worden waar je alles over salsa kunt vinden. Het is een mondiale site die dagelijks nieuwe content brengt voor de salsa community van video’s to muziek, van nieuws tot dansscholen.”

Waarom deze site?

“De afgelopen jaren heb ik salsa leren dansen. Ik zag dat de salsa scene redelijk onderbelicht was online, met maar een paar sites die dagelijks wat nieuwsupdates brachten. De meeste salsa sites zijn direct verbonden aan een salsaschool waardoor het moeilijk wordt om onafhankelijke sites en nieuws te vinden. OnlineSalsa begon dus eigenlijk als een soort blog van nieuws en updates om in mijn eigen nieuwsbehoefte maar nu ook in die van anderen te voorzien.”

Hoe werkt de site?

“De basis is relevantie en simpel. Alles wat er op OnlineSalsa verschijnt, moet voor de grote salsa doelgroep interessant zijn. Content moet regelmatig geüpdate worden, trends weergeven, video’s laten zien met danselementen en natuurlijk een directory van dansscholen over de hele wereld. Onze look & feel is simpel en overzichtelijk. Omdat de salsa community van 8 tot 88 jaar is, van jonge kinderen tot ouderen die les nemen, is het belangrijk dat je makkelijk door de site moet kunnen navigeren en snel informatie moet kunnen vinden.”

Wat zijn de facts?

“We hebben de site live gezet begin deze maand, maar deze week pas helemaal officieel. We staan aan het begin van onze groei, maar we hebben beste hoge ambities. Ons businessmodel is gebasseerd op advertising, later ook merchandising/shop. Dit komt pas als we meer bezoek per dag hebben. Verder werken we aan andere sites met andere dansstijlen.”

Wie maakt de site?

“De site is van Mdina BV uit Haarlem. We hebben een team van mensen aan het werk, commercieel en operationeel. Je moet dan denken aan nieuws schrijven en productie van andere content. Omdat het een internationale site is met veel culturen werken wij met verschillende mensen in verschillende werelddelen van Buenos Aires tot aan San Francisco, van Shanghai tot NewDeli. Het is een gepassioneerd team dat je kunt vergelijken met de aspecten van het dansen van salsa; cultureel en spiritueel.”

Denise Lappain van Frankwatching in gesprek met Susanne Waldau over OnlineSalsa.