Gespot

Ontdek Delft app: Helpt, verrast en inspireert

0

Met de Ontdekt Delft app kun je ontdekken wat er te doen is in Delft. De app helpt, verrast en inspireert bij het bezoeken van Delft. Sanne Bakker, Marketing Consultant Delft Marketing vertelt over de iPhone app.

Wat is Ontdek Delft?

“Een vraag die bewoners, bezoekers, studenten en expats in Delft bezighoudt is: ‘Wat kan ik vandaag doen in Delft?’. De app Ontdek Delft geeft hier antwoord op door te helpen, verrassen en inspireren. Deze app is innovatief door de functionaliteit ‘Make my day’. Met één druk op de knop krijgt de gebruiker unieke suggesties voor een dagje Delft. Verdieping per suggestie is mogelijk als de gebruiker daar om vraagt.”

Waarom dit initiatief?

“Dat het aantal smartphone-gebruikers booming is kunnen we niet ontkennen. Het aantal steden dat al apps ontwikkeld heeft neemt enorm toe. Delft mag hierbij uiteraard niet ontbreken. De app heeft als doel de gebruiker te attenderen op de diversiteit van het aanbod in Delft. Met de functionaliteit ‘Make My Day’ hebben we een uniek concept voor de app neergelegd. Interessant aan deze functionaliteit is dat het menu is afgestemd op de openingstijden van de Delftse hotspots. Bij gebruik van de app in de ochtend staan vooral musea, koffietentjes en lunchrooms in  het menu, in de late middag de restaurants en later op de avond de uitgaansgelegenheden. De kans dat de gebruiker dus voor een dichte deur staat is zeer klein.”

Hoe werkt Ontdek Delft?

“Op het menu staat altijd één bezienswaardigheid (musea, galeries en attracties), één café of restaurant, één winkel en één activiteit van de dag. Niet direct wat de gebruiker zoekt? Dan stelt de app eenvoudig nieuwe suggesties voor. Naast ‘Make my Day’ kan de gebruiker navigeren door alle hotspots van Delft per categorie of via een Google Maps kaart. Iedere hotspot heeft een verdiepingspagina met sfeerfoto’s en contactgegevens. Persoonlijke favorieten kan de gebruiker toevoegen aan zijn/haar  favorietenlijst. Tot slot is praktische informatie over de stad zoals parkeren opgenomen.”

 

Wat zijn de facts?

“De app is de eerste week al 5.500 keer gebruikt, met zo’n 1300 downloads. Een fantastisch aantal, zeker omdat we tot nu toe alleen de iPhone app gelanceerd hebben. De vraag die ons afgelopen week het meeste gesteld is, luidt: ‘En wanneer komt hij voor mijn smartphone (Android) beschikbaar?’ Daar wordt op dit moment al aan gewerkt. Verder is de app geen reclame platform voor individuele ondernemers, maar willen we wel meer samenwerking met onze partners opzoeken. Denk hierbij aan een parkeeradvies op basis van het aantal parkeerplaatsen, lastminute deals en een uitbreiding van de kalender.”

Wie is er betrokken bij Ontdek Delft?

“De Ontdek Delft app is een co-productie van de Gemeente Delft afdeling Stadsmarketing en Delft marketing, de stichting die verantwoordelijk is voor de toeristische marketing en promotie van Delft. Het Delftse bedrijf Tam Tam heeft de app ontwikkeld. Ikzelf was van a tot z medeverantwoordelijk voor de ontwikkeling en totstandkoming van de app.”

Update: 16 augustus 2012

Vanaf vandaag is de Ontdek Delft app ook beschikbaar voor Android!