Gespot

OutletWebstore.nl: Outlet speelgoed en electronica

0

OutletWebstore.nl is een webshop met speelgoed, huishoudelijke apparaten en elektronica. Dat klinkt gewoon, maar de prijzen zijn ongewoon. Ongewoon laag. Barry André, initiatiefnemer en eigenaar van OutletWebstore.nl, vertelt.

Wat is OutletWebstore.nl?

OutletWebstore.nl levert speelgoedmerken als Lego, Playmobil, VTech en Fisher Price, maar ook elektronica, huishoudelijke apparatuur, gereedschap van de grote merken en games voor allerlei platforms. Dit alles van A-merkkwaliteit, met volledige garantie en niet goed? Geld terug. Alles wat je bij een reguliere winkel ook hebt, maar dan voor een super lage prijs.”

Waarom dit initiatief?

“We kopen en verkopen al jaren overtollige voorraden, uitloopmodellen en retourgoederen in bij fabrikanten van A-merken en retailers. Sinds iedereen online koopt, zijn er veel meer retourzendingen. De doos is vaak open geweest en de spullen kunnen niet meer voor de originele prijs verkocht worden. Om die enorme stroom te reguleren hebben we deze outletshop ontwikkeld, welke veel praktischer is dan een fysieke winkel. Elke dag pakken we heel wat pallets uit en ons assortiment wisselt dagelijks. Klanten kunnen dat nu op de voet volgen.”

Hoe werkt OutletWebstore.nl?

“Alle artikelen zijn ongebruikt en zitten nog in de originele verpakking. Soms hebben we enkele losse stuks, soms een serie. Mensen die op zoek zijn naar een specifiek artikel kunnen we ook vaak helpen. Wat ergens anders uitverkocht is, hebben wij misschien nog op de plank. OutletWebstore.nl is verder een gewone onlineshop, met een gemakkelijke bestelprocedure, veilige betaalmogelijkheden en snelle bezorging. Alles wat je op de webshop ziet, is uit voorraad leverbaar. Zelf ophalen kan ook bij de ophaalbalie van onze winkel in Capelle aan den IJssel.”

 

Wat zijn de facts?

“Ons businessmodel is gebaseerd op het outletprincipe: lage prijzen, zonder veel toeters en bellen. Toen we de webshop begin maart online zetten, rekenden we voor de eerste tijd op vijf verkopen per week. We gaven onszelf twee maanden om op vijf bestellingen per dag te komen, maar in de eerste week hadden we al 3000 bezoekers en 85 bestellingen! We hebben nu meer dan 400 artikelen en dat aantal groeit. In juni willen we boven de 1000 artikelen zitten.”

Wie is er betrokken bij OutletWebstore.nl?

OutletWebstore.nl is gebouwd met de nieuwe webstoresoftware van BANDRE Internet, specialist in het bouwen van online shops. Met die software beheer je heel gemakkelijk voorraden en betalingen. De actuele voorraad loopt automatisch synchroon met de voorraad op de website en dat werkt voor zowel ons als voor onze klanten uitstekend.”