Gespot

ParkFlyRent: Parkeer & verhuur je auto terwijl je op vakantie bent

0

ParkFlyRent verlost reizigers van duur parkeren bij het vliegveld en garandeert mensen die een auto willen huren 25 procent goedkopere autohuur, mét goede service. Dit allemaal dankzij een concept op basis van de deeleconomie. Niels de Greef, initiatiefnemer ParkFlyRent, vertelt.

Wat is het?

“Bij ParkFlyRent parkeer je als vakantieganger of zakenreiziger gratis je auto. Tijdens je reis verhuurt ParkFlyRent je auto, volledig verzekerd en alleen aan zorgvuldig gescreende huurders. Een privéchauffeur zet je af op Schiphol en bij terugkomst halen we je weer op met een fris gewassen auto, en jouw deel van de huuropbrengst. De deeleconomie in optima forma dus!”

Waarom dit initiatief?

“Je auto parkeren bij het vliegveld kost al gauw 70 euro per week. En één dag een Fiat Panda huren kost je al gauw 50 euro. Ik ergerde mij hieraan tijdens een vakantie. Daarom bedacht ik de oplossing: als je die twee diensten combineert, kun je een gratis deluxe parkeerplaats opereren en tegelijkertijd een goedkoop en gastgericht autoverhuurbedrijf opzetten.”

Hoe werkt het?

“Je meldt je online aan. Op de dag van vertrek lever je jouw auto in, in de buurt van Schiphol. Iemand van ParkFlyRent brengt je vervolgens naar het vliegveld. Tijdens je reis verhuren we je auto onder een volledige verzekering. Voor én na elke verhuur maken we je auto schoon. Als je weer terug bent in Nederland, haalt ParkFlyRent je weer op met je schone auto en jouw deel van de huuropbrengst. Is je auto niet verhuurd? Dan heb je gewoon gratis geparkeerd!”

Accepteer cookies

Wat zijn de belangrijkste facts?

“ParkFlyRent is op 17 maart 2014 live gegaan met de eerste vestiging, waar parkeerders en huurders 24 uur per dag welkom zijn. Inmiddels is er een stevige groei in zowel aanbod als verhuur, waardoor de opbrengsten voor parkeerders al flink oplopen.
ParkFlyRent is winnaar van de ANWB Duurzame Mobiliteitsprijs (2x), de Junior Mercator Award van de Radboud Universiteit en de Connekt Affiliation Pitches.”

Wie is er bij betrokken?

“ParkFlyRent is een initiatief van mij en mijn team en twee investeerders die werken aan de uitrol. Daarbij ondersteunt Movements Group op IT-gebied en hebben we een ondersteunend netwerk van captains of industry, aangevuld met enthousiaste marketeers en SEA-experts.”