Gespot

payleven: Kaartbetalingen accepteren op locatie via tablet & smartphone

0

payleven geeft je de vrijheid om overal en altijd kaartbetalingen te accepteren, waar je ook bent. Of je nou in de zaak, op het terras of op de beurs bent, met onze oplossing kan iedereen eindelijk elektronische betalingen accepteren. Elina Tozzi, betrokken bij payleven, vertelt.

Wat is het?

"Consumenten willen steeds vaker elektronisch betalen. Tegelijkertijd is het accepteren van betaalkaarten voor kleine ondernemingen vaak nog duur en ingewikkeld. payleven komt daarom met een oplossing waarmee ook kleine bedrijven eenvoudig en tegen lage kosten creditcards en bankpassen kunnen accepteren van hun klanten."

Waarom dit initiatief?

"payleven wil het voor kleine ondernemers in Nederland mogelijk maken om eenvoudig, veilig en voordelig elektronische betalingen te accepteren. Wij denken dat Nederlandse ondernemers behoefte hebben aan zo'n oplossing als alternatief voor contant betalen en het kostbare pinapparaat."

Hoe werkt het?

"De betaalmethode werkt met behulp van een gratis app en een kaartlezer. Ondernemers kunnen zich rechtstreeks via de app of via de payleven-website aanmelden. Nadat de registratie is voltooid wordt de kaartlezer opgestuurd naar de ondernemer. Deze kan direct aan de slag met transacties op zijn mobiele telefoon of tablet, bijvoorbeeld op de markt, op beurzen en evenementen of bij klanten thuis. Een betaalbewijs wordt desgewenst via email verstuurd, met of zonder foto van een product erbij. De betaaloverzichten zijn voor de ondernemer altijd terug te vinden in de app. Van hieruit kan zo nodig ook worden teruggestort aan de betaler."

http://www.youtube.com/watch?v=8HtE7AsJPkU

Wat zijn de belangrijkste facts?

"payleven is een gratis app voor iOS en Android, waarin zowel creditcards als bankpassen worden geaccepteerd. Er is een API beschikbaar voor ontwikkelaars, bijvoorbeeld om de payleven-app in een kassasysteem te integreren. Sinds de lancering in augustus hebben we al enkele honderden aanmeldingen gehad, waaronder bijvoorbeeld kledingverkopers, taxichauffeurs, bootverhuurders, festivalorganisaties, slotenmakers en fietsenmakers."

Wie is er bij betrokken?

"We werken voor betalingen met bankpassen samen met AfterPay. Deze partner is marktleider op het gebied van online achteraf betalen en verzorgt het achteraf betalen voor webshops als Kleertjes.com, Scapino, Centralpoint, Suitsupply, Intertoys en Zeeman."

Bron:   payleven  - Download