Gespot

PayPal app: Betalen via je iPhone en Android

0

Gemakkelijk geld overmaken met je smartphone. Een gesprek met PayPal over hun betaal-applicatie.

Wat doet de applicatie?

“Met de PayPal app kun je met je mobiel heel eenvoudig geld overmaken. Geld overmaken kan aan iedereen met een e-mailadres ongeacht of ze al een PayPal-rekening hebben.  Naast geld overmaken kan je met deze applicatie ook een recent betalingsoverzicht krijgen en je saldo bekijken.”

Waarom deze applicatie?

PayPal is het meest gebruikte online betalingssysteem ter wereld. Het is ontstaan vanuit de behoefte betalingen online eenvoudiger, sneller en vooral veiliger te maken. Het internet beperkt zich tegenwoordig echter niet meer alleen tot de PC, maar kan aan praktisch ieder apparaat gekoppeld worden. Mobiel internet is daar het mooiste voorbeeld van. PayPal heeft er daarom voor gekozen zijn betalingsplatform open te stellen voor developers om nieuwe mogelijkheden te bedenken waarop PayPal gebruikt kan worden. Dit bevordert de innovatie en biedt bedrijven de mogelijkheid hun verdienmodel anders in te vullen. In de aanloop naar de openstelling van het betalingsplatform, PayPal X,  is de mobiele applicatie ontwikkeld.”

Hoe werkt de applicatie?

“In de applicatie kun je het e-mailadres van degene die je geld  verschuldigd bent invullen, plus het bedrag en eventueel een boodschap. Dit bevestig je met je wachtwoord en het is overgemaakt. De ontvanger krijgt een e-mail met een link naar de beveiligde PayPal-betalingsomgeving. Mensen met een PayPal-rekening zien direct de binnengekomen betaling. Mensen zonder een PayPal-rekening wordt gevraagd eerst een rekening te openen om de betaling te ontvangen. Een betaling tussen consumenten is altijd gratis als PayPal is gekoppeld aan een bankrekening. Gekoppeld aan een creditcard, dan worden de creditcard-kosten doorberekend.”

Wat zijn de facts?

“De applicatie is al enige tijd te downloaden in Amerika, maar sinds vorige week dus ook verkrijgbaar in de Nederlandse Android Market en de iTunes App Store. Op de eerste dag al is de applicatie drie duizend keer gedownload. In de App store staat de PayPal applicatie nu op de 32e plaats.”

Wie maakte de applicatie?

“De PayPal app is door het team van PayPal Labs ontwikkeld in aanloop naar PayPal X.”