Gespot

Pearle app: Virtueel zonnebrillen passen

0

Zonnebrillen keuzestress? Met de Pearle app kun je virtueel zonnebrillen passen. In gesprek met Keimpe Veldboom van Pearle en Stef de Jong van Isobar, ontwikkelaar van de app, over dit handige fashionhulpje.

Wat is het?

“Met deze applicatie kan iedereen nu virtueel zonnebrillen passen! Geen gedraai meer in de winkel, je uploadt gewoon een foto en kijkt welke zonnebril jou goed staat. De app heeft een strakke interface die de gebruiker in staat stelt om op een makkelijke manier een ruime collectie zonnebrillen te passen. Pearle heeft er een sociale wedstrijd aan gekoppeld: als je de foto met zonnebril uploadt naar de speciale actiewebsite maak je kans om de virtuele zonnebril om te ruilen voor een origineel exemplaar.”

Waarom dit initiatief?

“Met het oog op de zomer heeft Pearle deze app bedacht. Het is altijd weer een heel ratjetoe om de juiste zonnebril te vinden. Deze leuke app bied de uitkomst. Je kunt direct zien hoe de bril je staat en je kunt hem ook nog delen via de social media kanalen om erachter wat jou vrienden van je nieuwe look vinden.”

Hoe werkt het?

“Nadat de app is opgestart, kan de gebruiker een foto uploaden of kiezen van zijn iPhone of Android toestel. Vervolgens kan de gebruiker in de uitgebreide collectie van Pearle een zonnebril kiezen en op de foto plaatsen. De zonnebril kan vervolgens via de iPhone app gepinched, verkleind en geroteerd worden. Op Android kan de slider gebruikt worden om te roteren.

Door de foto met zonnebril te uploaden naar de Grote Pearle Fotowedstrijd website en te delen via de social media kanalen maakt de gebruiker kans om de virtuele zonnebril om te ruilen voor een origineel exemplaar.”

 

Wat zijn de facts?

“De app wordt gratis ter beschikking gesteld en heeft als doel om de interactie met de doelgroep aan te gaan en deze band te versterken. Via Facebook wordt de fotowedstrijd breder ingezet om zo een band met de consument op te bouwen. De app wordt goed ontvangen, binnen enkele weken is de app al duizenden keren gedownload. Deze campagne geldt als eerste kennismaking met Social Media voor Pearle en zal de aftrap vormen voor een doorlopend Social Media programma dat samen met Isobar wordt vormgegeven.”

Wie is betrokken?

Isobar is het bureau dat Pearle bijstaat bij het opstarten en vormgeven van haar aanwezigheid binnen Social Media. Isobar focust zich op drie vakgebieden; Digitale Activatie, Mobile en Social. Wend BV heeft de mobiele applicatie, met het oog op de zomer, in samenwerking met Pearle bedacht en ontwikkeld. Wend BV richt zich op het bouwen en ontwerpen van applicaties en websites.”