Gespot

Picqer: De makkelijkste manier van online voorraadbeheer

0

Zonder enige logistieke kennis een voorraad optimaal beheren. Dat is het idee van het eerste online voorraadsysteem van Nederland, genaamd: Picqer. Casper Bakker, een van de oprichters, vertelt.

Wat is het?

"Picqer zorgt ervoor dat webshops, groothandels en (r)etailers hun voorraden op een betaalbare manier managen en zowel levering als inkoop kunnen optimaliseren. Sneller leveren dan de concurrent, lage voorraadkosten en slim inkopen zijn ten slotte uitdagingen waar veel ondernemers mee te maken hebben."

Waarom dit initiatief?

"Klanttevredenheid is belangrijker dan ooit, maar klanten worden ook steeds veeleisender. Door de transparantie op internet zijn ze steeds beter geïnformeerd. De makers van Picqer zagen in dat veel middelgrote ondernemers wel beseffen hoe belangrijk efficiënt voorraadbeheer is, maar dat zij geen tijd of geld hebben om te investeren in dure software of nieuwe werknemers.

Wij willen ondernemers graag helpen hun magazijn zo ver mogelijk te automatiseren. Elke minuut die we kunnen besparen bij de administratie van bestellingen, zorgt voor efficiëntere magazijnen. Daardoor kun je meer tijd bezig zijn met dienstverlening en advies aan de klant."

Hoe werkt het?

"Het intelligente systeem werkt veilig vanuit de cloud en zorgt ervoor dat gebruikers altijd en overal met Picqer kunnen werken. Zo kunnen zij onderweg op hun laptop, tablet of telefoon altijd met Picqer aan de slag. Het systeem is zo ontworpen dat kennis van logistiek-management niet nodig is. Picqer heeft zelfs geen handleiding omdat het intuïtief te gebruiken is."

Wat zijn de belangrijkste facts?

"Waar bestaande systemen moeten worden geïnstalleerd op een eigen server die onderhouden moet worden en eenvoudig kan uitvallen, heb je bij Picqer één simpel online abonnement. Een computer of tablet met internet is alles dat je nodig hebt; de rest gaat vanzelf.

Picqer wordt in oktober 2012 gelanceerd, maar het is nu al mogelijk om Picqer te proberen. Aanmelden voor Picqer kan via picqer.com. Ondernemers betalen na de lancering een vast bedrag van € 150 per maand en kunnen zowel online als persoonlijk contact opnemen met Picqer."

Wie is er bij betrokken?

"Picqer is onderdeel van Logict."