Gespot

Planspot: All-in-one marketingplatform voor events

0

Planspot.com is een all-in-one eventmarketingplatform dat het mogelijk maakt om op een gecentraliseerde en effectieve manier eventcampagnes te voeren via social media, pers en mediakanalen. Reinoud Tjallema, marketingmanager bij Planspot.com, vertelt.

Wat is het?

"Planspot.com is een eventmarketingplatform waarmee alle soorten toekomstige gebeurtenissen gecreëerd, gepromoot en verspreid kunnen worden via social media, de pers, tijdschriften, kranten en andere mediakanalen. Planspot biedt organisatoren van onder andere concerten, uitverkopen, tentoonstellingen, feestjes, workshops, congressen en sport evenementen hiermee één centrale plek om hun evenement gemakkelijk en effectief te verspreiden, te promoten en te managen binnen verschillende kanalen. Planspot maakt event promotie makkelijk, gericht en bespaart zo tijd, geld en middelen."

Waarom dit initiatief?

"De laatste jaren is onder andere door de opkomst van social media het aantal communicatiekanalen explosief toegenomen. Uit gesprekken met marketeers, brand managers en organisatoren bleek dat veel bedrijven het nog steeds lastig vinden om deze kanalen optimaal in te zetten voor de promotie en verspreiding van hun evenementen. Daarnaast zijn er veel bedrijven die wel actief bezig zijn met social media voor evenementen, maar deze bedrijven doen dit er vaak ‘even’ bij, waardoor social media eigenlijk niet optimaal ingezet wordt.

Vooral voor bedrijven die veel evenementen organiseren is het een enorme tijdrovende klus om constant overal in en uit te loggen, nieuwe posts en tweets te checken en actief een consistente campagne te voeren. Ook blijft het een last opgave om je doelgroep te bereiken. Als organizers moet je veel tijd en energie hierin steken en de meeste gangbare methoden (billboards, flyers) zijn eigenlijk vergelijkbaar met het schieten van hagel.

Wat Planspot feitelijk doet is alle mogelijke kanalen optimaal inzetten voor eventpromotie en deze daarnaast bundelen op één centrale plek, waardoor iedereen voor zijn toekomstige gebeurtenis een uniforme en effectieve campagne kan voeren. Planspot bespaart zo tijd, geld en middelen en maakt het veel makkelijker om evenementen tot een groot succes te maken. <em>"Return on Events"</em>, daar doen wij het om!"

Hoe werkt het?

"Nadat je jouw evenement hebt aangemaakt op Planspot, word je meteen gematched aan relevante tijdschriften, kranten en andere media die geïnteresseerd zijn in jouw evenement. Zo wordt een fashion event bijvoorbeeld gekoppeld aan publishers als Elle en Voque, zodat jij de doelgroep bereikt die ook daadwerkelijk geïnteresseerd is in jouw evenement.

Daarna wordt je social mediacampagne opgestart: je evenement wordt aangemaakt als Facebook event en je definieert meteen een hashtag voor Twitter om alle communicatie rondom je evenement in goede banen te leiden, zodat er geen wildgroei ontstaat in de aanloop naar en tijdens je evenement. Vervolgens haalt Planspot alle tweets, comments en attendees van alle sociale netwerken weer op om ze vervolgens zichtbaar te maken een handige activity feed. Als organizer kun je zo vanuit Planspot actief participeren in de sociale conversaties en actief campagne voeren voor je evenement op alle sociale media tegelijkertijd, zonder overal te hoeven in- en uitloggen. Dit kan zelfs voor al je evenementen tegelijkertijd en voor verschillende Facebookpagina’s.

Als laatste wordt je evenement automatisch omgezet tot een professioneel persbericht, welke je kunt versturen naar je eigen perscontacten. Deze tool zal z.s.m. nog uitgebreid worden en er zullen public event pages komen, die tevens deelbaar zijn. Er zitten meer tools in de pipeline zoals statistieken en een API voor integratie, en natuurlijk blijven we constant kijken naar de feedback en vraag vanuit de markt. Hier staat dan ook een <a title="Enquête Planspot" href="https://bit.ly/T0bITS" target="_blank">enquête</a> voor online."

Accepteer cookies

Wat zijn de belangrijkste facts?

"Planspot is begin Oktober gelanceerd (in beta) met meer dan 1000 nationale en internationale bedrijven en 500+ media partners. We zijn wereldwijd het eerste platform dat zich puur richt op de promotie van alle toekomstige gebeurtenissen en dat nauw integreert met sociale media, media kanalen en de pers. Evenementen promoten via ons medianetwerk blijft altijd gratis, maar voor onze social media tools moet betaald worden. De prijs is hierbij afhankelijk van hoe lang je campagne wilt voeren voor je evenementen. Sowieso kun je alle functionaliteiten gratis uitproberen.

Tenslotte is Planspot startup van de week geweest bij Sprout magazine, behoorden we tot de top 5 (uit 1441) van de Accenture Innovation Awards en zijn we momenteel op uitnodiging van het Hollandse Consulaat in San Francisco in de Silicon Valley als een van de 15 meest potentiële Dutch Startups. Dit om internationale deals te sluiten en ons netwerk uit te breiden."

Wie is er bij betrokken?

"Planspot is opgericht door Satya van Heummen samen met een investeerder. Momenteel werken er zo’n 10 mensen fulltime aan het platform. In het kantoor in Rotterdam worden zaken als marketing, concepting, development en partnerships nauwkeurig vormgegeven. Planspot.com is vorige week online gegaan en het aantal invites neemt gestaagd toe. De invites voor het nieuwe platform kan men nog altijd aanvragen via hun site www.planspot.com."